HIFK kaatoi taas Kiekko-Espoon ja nousi sarjan kärkeen, Kärpiltä kova nousu – näin SM-liigassa pelattiin perjantaina

HIFK tekee 2-3 maalin 1:31

Jääkiekon SM-liigassa perjantai-illan herkkupala käytiin Kiekko-Espoon ja HIFK:n välillä.

SM-liiga palasi kahdeksan vuoden tauon jälkeen Espooseen, kun tämän kauden uusi liigajoukkue Kiekko-Espoo kohtasi illan ottelussa HIFK:n.

Kiekko-Espoo ja HIFK mittelivät paremmuudesta jo tiistaina Helsingissä, missä IFK oli parempi lukemin 5–2. Perjantaina meno oli tasaisempaa Espoossa.

Ottelu oli kahden erän jälkeen lukemissa 2–2.

Ratkaisu syntyi lopulta IFK:n ykkösketjun laiturin Iiro Pakarisen lavan kautta. Pakarisen osuma syntyi ajassa 46.26.

Kiekko-Espoo ei enää tähän pystynyt vastaamaan. Täten HIFK:lle viikon toinen voitto Kiekko-Espoosta.

HIFK nousi samalla sarjan kärkeen, sillä se on ainut joukkue, joka on onnistunut voittamaan kaksi ensimmäistä otteluaan varsinaisella peliajalla.

Kierroksen muissa otteluissa Kärpät onnistui nousemaan 0–2-tappioasemasta voittoon Jukureita vastaan. Kärppien 3–2-voittomaalista vastasi Aleksi Antti-Roiko.

Raumalla Lukon Jami Krannila iski jo viikon neljännen maalinsa, kun hän täräytti Lukolle 3–2-voittomaalin jatkoajalla TPS:ää vastaan.

Seuranta:

Klo 21.53: Ei riitä tänäänkään Kiekko-Espoolla HIFK:ta vastaan. HIFK:lle viikon toinen voitto espoolaisista. Tällä kertaa loppulukemat menevät IFK:n hyväksi 3–2.

Klo 21.39: Viisi ja puoli minuuttia Espoossa peli jäljellä. HIFK yhä Pakarisen maalin avulla edellä.

Klo 21.25: Iiro Pakarinen iskee sieltä, missä voimahyökkääjä on parhaimmillaan. Kääntölaukaus maalivahti Rimpisen edestä uppoaa etukulmasta sisään ja HIFK johtaa 3–2.

Iiro Pakarinen vastaa HIFK:n voittomaalista

Klo 21.06: Lukko voittaa jatkoajalla TPS:n 3–2! Ratkaisijana illan toisella kuumavireinen Jami Krannila, jolle maali oli jo kauden neljäs.

Klo 21.02: Kymmenes kierros käynnistyy Hämeenlinnassa ja Teemu Rautiainen onnistuu toisella yrittämällään. Sportin tasoittavalla Stålberg epäonnistuu ja HPK ottaa helpottavan 3–2-voiton.

Klo 21.00: HPK ja Sport ovat kahlanneet voittolaukauskilpailua seitsemän parin verran, mutta maalintekijöitä ei vain löydy. Kiekko polttelee yhden sun toisenkin lavassa.

Klo 20.53: Kiekko-Espoo nousee toista kertaa tänään tasoihin. Joni Ikonen laukoo suoraan Miro Keskitalon syötöstä ja kotiyleisö syttyy jälleen.Lukemat toisen erän lopulla tasan 2–2.

K-Espoo tekee 2-2 maalin 1:29
Joni Ikosen piiska puhui – Kiekko-Espoo 2–2-tasatilanteeseen HIFK:ta vastaan

Klo 20.50: Kärppien ilta alkoi tahmeasti mutta päättyi voittoisasti. Oululaisten 3–2-johto pitää loppuun asti. Yhden mestarisuosikin lähtö kauteen on ollut tulosten valossa odotettu: kaksi ottelua, kaksi voittoa.

Klo 20.46: JYP pääsi pelaamaan lopussa 5-3-ylivoimaa, joka huipentui kotiyleisön kannalta parhaalla mahdollisella tavalla. Ruotsalaispuolustaja Samuel Jonsson huudatti Hipposta 3–2-voittomaalilla vain 12 sekuntia ennen loppua.

Klo 20.44: Pitkään ei ehdi Kiekko-Espoo tasoissa olla, kun HIFK iskee jälleen. Maalintekijänä kokenut puolustaja Oskari Manninen. Helsinkiläiset johtavat 2–1.

HIFK tekee 1-2 maalin 1:19
Pitkään ei edetty tasan – HIFK siirtyi 2–1-johtoon Oskari Mannisen osumalla

Klo 20.42: SaiPa hakee tärkeät pisteet Kouvolasta. 2–1-johto pitää loppuun asti. Avausottelun vieraissa KalPalle hävinneet lappeenrantalaiset korjaavat kurssiaan välittömästi. SaiPan maalintekijöinä illan voitossa Klintrup ja Kousa.

SaiPa tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:11
Kokemus puhuu: SM-liigaan palannut ylivoimaliideri Mikko Kousa laukoi SaiPalle voittomaaliiksi jääneen osuman

Klo 20.40: Ottoville Leppänen – uutisankkurimme Keke Leppäsen poika – tuo Kiekko-Espoon tasoihin ottelun puolivälissä ja nostaa Metro Areenan tunnelman kattoon.

Klo 20.31: Sport iskee välittömästi takaisin. HPK puolustaa omassa päässä löperösti ja Lari Heikkinen käy napauttamassa maalin edustalta kattoon. Tilanne jälleen tasan.

Klo 20.30: Petteri Nurmi huudattaa Hämeenlinnassa kotiyleisöä. Kärsivällinen viivatanssi puree ja laukaus takayläkulmaan vie HPK:n 2–1-johtoon.

Klo 20.18: JYP pääsee KalPaa vastaan kolmannen erän alkuun ylivoimalle, joka vanhenee vain seitsemän sekuntia.Tuukka Tieksola, 23, laukoo uudessa seurassaan ensimmäisen osuman. JYP nousee 2–2-tasatilanteeseen.

JYP tekee 2-2 maalin ylivoimalla 1:10
JYP tasoihin heti kolmannen erän alkuun – Tuukka Tieksola iskee KalPaa vastaan ylivoimalla

Klo 20.15: 0–2 tappiolla kotijäällään ollut Kärpät täydentää kirinsä Jukureita vastaan – ainakin tässä vaiheessa. Arttu Paasolta maukas syöttö ja Aleksi Antti-Roiko laukoo lukemiksi 3–2. Kolmatta erää ehdittiin pelata 38 sekuntia.

Kärpät tekee 3-2 maalin 1:09
Ovela syöttö, Arttu Paaso! Aleksi Antti-Roiko nosti Kärpät 3–2-johtoon

Klo 20.08: TPS johtaa Raumalla kahden erän jälkeen 2–0. Talvitien lisäksi TPS:lle osui Lukas Wernblom.

TPS tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:09

TPS iski ylivoimalla – Lukas Wernblom vastasi 2–0-maalista Raumalla

Klo 20.03: Leo Komarov vie sumun keskeltä HIFK:n 1–0-johtoon erän loppuhetkillä. Petr Kodytek ja Vincent Marleau alustavat. Kiekko-Espoo ei onnistunut hetkeä aiemmin hyödyntämään mahdollisuuttaan ylivoimalla.

HIFK tekee 0-1 maalin 1:37
Leo Komarov rouhii ja saa palkinnon – HIFK ottaa 1–0-johdon Espoossa

Klo 20.00: HPK jäi erän toisen erän lopulla pahasti Sportin jyrän alle, mutta selviytyi kolmanteen 1–1-tilanteessa. Sportin tasoitusmaalin iski Aatu Aarnio.

Sport tekee 1-1 maalin 1:03
Sportin työ palkittiin – Aatu Aarnio toi vaasalaiset tasoihin HPK:n vieraana

Klo 19.58: Maalittoman avauserän jälkeen Jyväskylässä nähtiin toisessa peräti kolme osumaa. KalPa johtaa JYPiä 2–1 Aleksi Klemetin ja Matyas Kantnerin maaleilla.

KalPa tekee 1-2 maalin 1:07
Matyas Kantner armoton läpiajosta – KalPa 2–1-johtoon Pönttövuoren derbyssä

Klo 19.53: Kouvolassa SaiPa pelaa vauhdikkaan toisen erän ja johtaa kolmanteen lähdettäessä 2–2 Eero Klintrupin ja Mikko Kousan maaleilla.

Klo 19.37: Espoon Metro Areenalla törmätään liigakauden alkuun jonkinlaiseen olosuhdeongelmaan. Jäällä vallitsee niin sankka sumu, että ottelu keskeytetään hetkeksi ja pahin usva saadaan hälvenemään.

Klo 19.35: TPS ottaa Raumalla 1–0-johdon Aarne Talvitien kauden avausosumalla. Suorahyökkäyksen päätteksi Talvitie siirtää Markus Nenosen laukauksesta syntyneen irtokiekon verkkoon.

Klo 19.29: Jyväskylässäkin saadaan maalihanat auki, kun Mikko Perttu vie kotijoukkueen 1–0-johtoon. Samalla Kiekko-Espoon ja HIFK:n ottelu käynnistyy alkujuhlallisuuksien jälkeen.

Klo 19.27: Samaan aikaan myös SaiPa ottaa vierasjohdon Kouvolassa ja Eetu Tuulola vie HPK:n kotijohtoon Sportia vastaan viidellä kolmea vastaan -ylivoimalla.

Klo 19.26: Ja Kärpät tulee tasoihin vain hetkeä myöhemmin. Michal Kovarcikin tarkka syöttö maalin takaa Arttu Paasolle, joka tinttaa tasoituksen.

Kärpät tekee 2-2 maalin 1:21
Arttu Paaso nautiskeli Michal Kovarcikin huippusyötöstä – Kärpät tasoihin Jukureita vastaan

Klo 19.22: Kärpät tulee maalin päähän heti toisen erän alussa! Osuman iskee joukkueen johtotähtiin lukeutuva Teemu Turunen, joka seuraa Markus Ruusun jättämän irtokiekon perille asti.

Klo 19.09: Avauserät on paketoitu viidessä ottelussa. Espoossakin pelataan 20 minuutin kuluttua.

Klo 18.59: Jukurit siirtyy Kärppiä vastaan 2–0-johtoon. Max Ellisille jo kauden neljäs maali kotijoukkueen maalivahdin Tomi Karhusen suosiollisella avustuksella. Rannelaukaus valahtaa Karhusen kainalon kautta perille asti.

Jukurit tekee 0-2 maalin ylivoimalla 1:06
Tulikuuma Max Ellis! Jukurit siirtyi jenkkihyökkääjän kauden neljännellä maalilla jo 2–0-johtoon

Klo 18.50: Jukurit iskee ensimmäisenä! Ensimmäisessä ottelussakin osunut Aleks Haatanen jatkaa hyvin alkanutta kautta ja vie Jukurit 1–0-vierasjohtoon Oulussa.

Jukurit tekee 0-1 maalin 1:06
Aleks Haatanen osui avausottelussa ja osuu nytkin – Jukurit 1–0-johtoon Oulussa

Klo 18.40: Jyväskylässä tärähtää heti vähän ikävämmin. Päätuomari Anssi Salonen saa kiekon korvaan ja joutuu poistumaan kaukalosta.

Päätuomari Anssi Salonen ikävän tärskyn kohteena, joutuu poistumaan kaukalosta 1:15
Päätuomari Anssi Salonen ikävän tärskyn kohteena – joutuu poistumaan kaukalosta

Klo 18.37: Lukon Karson Kuhlman saa tyhjän maalin eteensä vain seitsemän sekunnin pelin jälkeen, mutta ei uppoa. TPS selviytyy.

Klo 18.32: Kierros on käynnissä! Hämeenlinnassa ja Raumalla vietetään vielä juhlallisuuksia, mutta kolmella paikkakunnalla kiekko on jäässä.

Klo 18.25: HPK:n Eetu Tuulolan mukaan joukkueen peli romahti avausottelussa alun jännittämiseen. Hämeenlinnassa suunnattiin tappion jäljiltä myös välittömästi pelaajamarkkinoille

Klo 18.13: Aika rientää. Illan kattauksessa viimeisenä ohjelmassa olevassa Kiekko-Espoon ja HIFK:n kohtaamisessa vieraiden Kristian Vesalainen juhlistaa pyöreitä.

Klo 17.57: Jukurien Max Ellis ja Peter Abbandonato hurjastelivat avausottelussa HPK:ta vastaan neljä pistettä mieheen, mutta löytyy toiseltakin puolelta: JYPistä Kärppiin siirtynyt Reid Gardiner osui nimittäin Sportin verkkoon kahdesti.

Klo 17.45: Tervetuloa seuraamaan illan liigakierrosta! Tästä artikkelista löydät illan käänteet ja puhuttavimmat tilanteet. Yksi mielenkiintoisista yhteenotoista nähdään Oulussa, johon avauskierroksella vakuuttanut Jukurit matkaa mestarisuosikiksikin nousseen Kärppien vieraaksi. Oululaiset aloittivat kauden 3–2-jatkoaikavoitolla vieraskentällä Sportista.