MTV seuraa: SM-liigan alkukaudesta kovaa faktaa – tekeekö Kiekko-Espoo hurjan tempun?

Liigaviikko: Kiekko-Espoo päässyt iskuun, Hockey Night -illassa hurja haaste 3:14
Liigaviikko: Kiekko-Espoo päässyt iskuun, Hockey Night -illassa hurja haaste

Jääkiekon SM-liigassa perjantain kierroksella ohjelmassa on seitsemän ottelua. Ilta huipentuu Espoon Metro Areenalla, missä Kiekko-Espoo kohtaa illan TV-ottelussa (MTV3) Tapparan.

Kiekko-Espoo hakee tänään kovaa temppua, sillä se nousee voiton myötä sarjataulukossa hallitsevan mestarin Tapparan edelle.

Tappara on tällä hetkellä neljäntenä ja Kiekko-Espoo on viidentenä. Eroa joukkueiden välillä on kaksi pistettä (Tappara 19, K-Espoo 17).

Illan kierroksella mielenkiinto kohdistuu myös muun muassa Kuopioon ja Tampereelle. Kuopiossa KalPa kohtaa Järvi-Suomen derbyssä JYPin, kun taas Tampereella Ilves isännöi Kärppiä.

Ilves (24) johtaa sarjaa pisteen erolla ennen HIFK:ta (23). KalPa (20) on kolmantena.

Tampereella Ilves ja Kärpät lähtevät illan otteluun pahojen poissaolojen saattelemana. Ilves koki keskiviikon CHL-ottelussa karun takaiskun, kun tupsukorvien tähtipakki Daniel Gazda jäi polvitaklauksen alle. Ilves ei ole varmistanut sitä, kuinka kauan Gazda on sivussa pelikentiltä.

Kärpät sen sijaan koki pahan takaiskun keskiviikon Kiekko-Espoo-kotiottelussa, kun oululaisjoukkueen tähtihyökkääjä Teemu Turunen loukkaantui taklaustilanteen yhteydessä. Tämän hetken arvio on se, että Turunen palaa liigajäille joulukuun aikana.

Seuranta, SM-liigan perjantain kierros, 11.10.2024:

OtteluAlkaa
KalPa–JYPKlo 18.30
Ilves–KärpätKlo 18.30
Jukurit–HIFKKlo 18.30
Lukko–HPKKlo 18.30
Sport–SaiPaKlo 18.30
TPS–KooKooKlo 18.30
K-Espoo–TapparaKlo 19.30

Kello 18.20: "Meillä on paljon hyviä asioita pelissä. Ne vain pitää saada mukaan koko 60 minuutin ajaksi", JYPin avainhyökkääjä Juuso Puustinen sanoo KalPa-ottelun alla.

Kello 18.15: Vartin päästä alkavien otteluiden lähetykset käynnissä MTV Katsomo -palvelussa. Linkki näihin löytyy tästä.

Kello 18.00: HIFK tänään Mikkelissä ja Kuopiossa Järvi-Suomen derby. Kierros käyntiin puolen tunnin kuluttua.

Kello 17.45: SM-liigan alkukausi on ollut maalirikkain 18 vuoteen. Tämä fakta tulee ilmi Liigan verkkosivujen kautta. 

Ennen perjantai-illan seitsemää ottelua Liigassa on tehty 83 ottelussa yhteensä 488 maalia eli keskimäärin 5,88 maalia per ottelu.

Maalimäärä on suurin sitten kauden 2006–07, jolloin kauden 83 ensimmäisen ottelun aikana tehtiin 504 osumaa, eli keskiarvo oli 6,07. Koko 2000-luvun aikana tämän kauden maalimäärä on toiseksi suurin.

Viime kautta ollaan edellä 30 maalia. Maalimäärät Liigassa ovat olleet kaksi kautta selvässä kasvussa. Syksyllä 2022 maalikeskiarvo oli 83 ottelun jälkeen 4,78. Viime kaudella maalimäärä nousi yli 15 prosentilla ja tällä kaudella vielä lähes seitsemällä prosentilla.

Kello 17.00: Kaikki ottelut näkyvät tuttuun tapaan MTV Katsomo -palvelusta. Alkuillan otteluiden lähetykset käyntiin kello 18.15.

Kiekko-Espoon ja Tapparan ottelun lähetys käynnistyy kello 19. MTV3 liittyy mukaan kello 19.25.

Linkki liigalähetyksiin löytyy tästä.

Kello 16.45: Ilves johtaa siis sarjaa perjantain kierrokselle lähdettäessä. Yleishuomio: tasaista on!

SijaJoukkueOttelutPisteet
1.Ilves1024
2.HIFK1123
3.KalPa920
4.Tappara919
5.K-Espoo1117
6.Ässät1117
7.KooKoo1117
8.Kärpät1117
9.Lukko1016
10.Sport1116
11.TPS1115
12.SaiPa1114
13.Pelicans911
14.HPK1010
15.JYP98
16.Jukurit125

Kello 16.35: Liigan perjantai-ilta huipentuu Espoossa, missä MTV3:n Hockey Night -ottelussa Kiekko-Espoo kohtaa Tapparan. Peli alkaa muuhun kierrokseen nähden tuntia myöhemmin eli kello 19.30.

Kiekko-Espoo on tällä hetkellä kolmen ottelun mittaisessa voittoputkessa. Se on noussut sarjassa jo sijalle viisi.

Tappara sen sijaan on voittanut edellisistä kuudesta ottelustaan peräti viisi.

Kello 16.30: Turussa TPS yrittää palata voittojen tielle, kun se kohtaa KooKoon.

TPS on hävinnyt kaksi edellistä ottelutaan. Keskiviikon Lappeenrannan pelin jälkeen TPS:n päävalmentaja Tommi Miettinen jakoi varsin napakkaa kritiikkiä omiensa suuntaan.

Jouko Myrrän luotsaama KooKoo on sen sijaan varsin lupaavassa iskussa. KooKoo on voittanut kuudesta viimeisimmästä ottelustaan peräti viisi.

KooKoo on sarjassa seitsemäntenä ja TPS on sijalla 11.

Kello 16.25: Vaasassa sarjakymppi Sport isännöi illan ottelussa SaiPaa. Vastakkain on kaksi Liigan alkukauden ilopilleriä.

Sport säväytti syyskuussa, kun se keikkui aivan sarjan kärjen tuntumassa. Raimo Helmisen luotsaama SaiPa sen sijaan hurmasi hyvin raikkailla ja pirteillä otteillaan.

Sportin kone on hieman yskähdellyt tuoreeltaan. Vaasalaisjoukkue on ottanut viidestä viimeisimmästä ottelustaan vain kaksi voittoa.

SaiPalla on mennyt vielä heikommin. Se onnistui katkaisemaan neljän ottelun mittaisen tappioputkensa keskiviikkona, kun TPS jäi jalkoihin maali-ilottelussa lukemin 6–5.

SaiPa on sarjassa sijalla 12.

Kello 16.20: Raumalla sarjaysi Lukko kohtaa aiemmin syksyllä valmentajaa vaihtaneen HPK:n.

Lukon otteet ovat ailahdelleet alkukauden aikana. Sen viimeisin ottelu on lauantailta, milloin KooKoo kaatoi sen lukemin 2–1.

Raumalaisjoukkueen illan vastustaja HPK on parantanut otteitaan uuden päävalmentajansa Mikko Mannerin alaisuudessa. HPK voitti viime perjantaina kotonaan KooKoon 4–3.

HPK on sarjassa sijalla 14.

Kello 16.15: Mikkelissä sarjajumbo Jukurit yrittää kääntää kurssiaan kotiottelussa HIFK:ta vastaan. Jukurit on tällä hetkellä viiden ottelun mittaisessa tappioputkessa.

Joukkueet kohtasivat keskiviikkona Helsingissä, missä IFK oli niukasti parempi lukemin 2–1.

HIFK on sarjassa toisena. IFK voi nousta tänään sarjan kärkeen, mikäli se voittaa omassa ottelussaan Jukurit ja mikäli Ilves kompastuu Tampereella Kärpille.

IFK teki aiemmin perjantaina kokoonpanoliikkeitä, kun se hankki Kasper Lundellin takaisin itselleen HPK:sta. Lundell on merkattu IFK:n nelosketjun laitaan illan Jukurit-ottelussa.

Kello 16.10: Tampereella sarjakärki Ilves saa vastaansa Kärpät. Ilves koki viime viikolla kauden ensimmäiset liigatappionsa, kun se hävisi kahdesti Ässille. Muuten Ilves on napsinut pelkkiä voittoja.

Ilves lähtee illan Kärpät-otteluun ilman tähtipakkiaan Daniel Gazdaa, joka loukkaantui keskiviikon CHL-ottelussa Rouenia vastaan.

Kärpät on sarjassa sijalla kahdeksan. Oululaisjoukkue voitti viime viikon kaikki kolme otteluaan. Kärppien voittokulkue katkesi keskiviikkona, kun Kiekko-Espoo oli sitä parempi lukemin 5–2.

Kärpät koki myös keskiviikon taistossa pahan menetyksen, kun sen tähtihyökkääjä Teemu Turunen loukkaantui. Turunen on sivussa liigakentiltä joulukuuhun asti.

Kello 16.05: Kuopiossa sarjakolmonen KalPa kohtaa Järvi-Suomen derbyssä JYPin. KalPa on aloittanut uuden kauden väkevästi. Se on tällä hetkellä neljän ottelun mittaisessa voittoputkessa.

JYP sen sijaan on kompuroinut pahasti. Se on ottanut edellisistä seitsemästä ottelustaan vain yhden voiton. JYP on sarjassa toiseksi viimeisenä eli sijalla 15.

Kello 15.59: Tervetuloa SM-liigan perjantain kierroksen liveseurannan pariin. Kiekko tippuu jäähän Kuopiossa, Tampereella, Mikkelissä, Raumalla, Vaasassa ja Turussa kello 18.30. Kiekko-Espoon ja Tapparan välinen taisto alkaa Espoossa kello 19.30. Ennen illan vääntöjä perkauksessa kaikkien pelaavien joukkueiden kokoonpanot.

Lue myös:

    Uusimmat