Liikenneturmissa kuollut tänä vuonna jo kuusi alle 15-vuotiasta

Onnettomuuksissa ovat korostuneet sähköpotkulauta- ja pyöräilyturmat, sanoo Liikenneturvan johtava asiantuntija.

Tänä vuonna liikenneturmissa on kuollut jo kuusi alle 15-vuotiasta lasta, kertovat Tilastokeskuksen ennakkotiedot. Viime vuonna vain yksi alle 15-vuotias kuoli liikenneturmassa.

Liikenneturvan johtavan asiantuntijan Juha Valtosen mukaan tänä vuonna ovat korostuneet sähköpotkulauta- ja pyöräilyturmat, joissa kuoli yhteensä kolme lasta. 

Lisäksi kahdessa tapauksessa henkilöauton kyydissä ollut lapsi on menehtynyt. Yksi jäi lunta auraavan traktorin alle, Valtonen kertoo.

– Hyvin erityyppisiä tapahtumia, hän kuvailee.

Viime vuosi oli ennätysturvallinen

Euroopan liikenneturvallisuusneuvosto palkitsi Suomen liikenneturvallisuudessa tapahtuneessa poikkeuksellisen hyvästä kehityksestä, kertoo Liikenneturva tiedotteessa.

– Ennakkotietojen perusteella kulunut vuosi ei ole jatkamassa samaa trendiä, tiedotteessa sanotaan.

Liikenteessä on Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kuollut tammi-kesäkuun aikana 72 ihmistä. Viime vuonna luku oli samaan aikaan 69.

Kymmenen viime vuoden aikana lasten liikenneturmien määrä on vähentynyt. Valtonen kertoo, että kuolonuhrien määrä on jäänyt yleensä alle kymmeneen.

– Nyt kuusi menetettyä lasta puolen vuoden aikana on murheellinen luku, sanoo Valtonen.

Lasten tieliikenneonnettomuudet keskiössä

Suomen liikenneturvallisuusstrategiassa lasten tieliikenneonnettomuuksien määrä on nostettu erilliseksi mittariksi erityisesti liikenneosaamisessa, sanotaan tiedotteessa.

– Tämä tarkoittaa panostusta myös liikennekasvatukseen ja sen varmistamiseen, että osaaminen pysyy yllä oppivelvollisuuden päättämisen jälkeenkin. 

Osaaminen ei ole pelkästään sääntösulkeisten hallintaa, vaan kykyä arvioida liikenteeseen liittyviä riskejä myös omalla kohdalla, Valtonen sanoo tiedotteessa.

Hän muistuttaa, että liikenneturvallisuus on kaikkien aikuisten vastuulla.

– Jokainen tien päällä voi tehdä osansa, hän sanoo tiedotteessa.

Lue myös:

    Uusimmat