Liikuntamyönteinen hallitus poisti työsuhdepyöräedun, kova debatti puhkesi: "Pyöräilyähän voi jatkaa"

11:07imgKokoomus ja SDP napikkain työsuhdepyöräedun poistamisesta Huomenta Suomessa.
Julkaistu 28.04.2025 08:56
Toimittajan kuva

Joonas Mustonen

joonas.mustonen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Shahin Doagu

shahin.doagu@mtv.fi

Hallituksen päätös poistaa työsuhdepyöräetu on herättänyt sankkaa vastustusta, ja niin herätti myös Huomenta Suomen sohvilla. 

Kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho toteaa, että työsuhdepyöräetu koskee vain tiettyä ryhmää suomalaisista. Sen takia siitä haluttiin hallituksen puoliväliriihessä luopua, Laiho toteaa.

– Ilman muuta kannatetaan pyöräilemistä. Yrityksethän voivat sitä jatkossakin tarjota. 

Oppositiossa istuva SDP:n kansanedustaja Elisa Gebhard syöksee tulta hallitukselle. 

– Aika ristiriitaista, että hallitus, joka mainostaa itseään liikuntamyönteisenä lähtee kajoamaan arkiliikuntaa kannustavaan etuun.

Gebhard lisää, että työsuhdepyöräedun poistaminen on myös symbolista. Sitä hän perustelee sillä, että hallitus on "puhunut paljon autoilun ja erityisesti bensa-autoilun halpuuttamisesta".

– Näyttää siltä, että on tehty selvä arvovalinta, Gebhard toteaa. 

Laiho puolustautuu: 

– Koskaan ei ole tehty niin paljon panostuksia liikunnallisen elämäntavan lisäämiseen kuin tämä hallitus. Meillä on Suomi liikkeelle -ohjelma sekä perusopetuslain uudistuksen yhteydessä haluttiin lisätä liikuntamyönteistä elämäntapaa. 

Onko työsuhdepyöräedun poistamisella oikeasti taloudellista hyötyä, tivasi MTV Uutisten toimittaja Shahin Doagu Laiholta. 

– Pyöräilyähän voi jokainen joka tapauksessa jatkaa. Yritykset voivat sen itse miettiä, mikä on heille se tapa tukea heidän työntekijöitään ja lisätä heidän hyvinvointiaan. Työsuhdepyörä voi olla yksi osa sitä myös jatkossakin, Laiho toteaa.

– Niin. Täytyy todeta, että hallitus on nimenomaan tehnyt joukkoliikenteen hinnasta kovemman. Tässä tehdään arvovalintoja, hallitus ei halua tukea ihmisiä liikkumaan luonnonmukaisesti, Gebhard tivaa.

Yleisesti Gebhardin mielestä hallituksen puheilta putosi pohja, kun se haluaa tukea nimenomaan kaikista hyvätuloisimpia. 

Lue myös: Hallitus rukkasi työsuhdepyöräetua: Luvassa konkursseja, alalta sanotaan

Tuoreimmat aiheesta

Politiikka