- tuoretta pinaattia - parsakaalia - 2 tuoretta tomaattia - 2 isoa luomuvalkosipulia - cashew-pähkinöitä - merilohta - vihreää teetä - kaurahiutaleita
Antti Vahteran ja Liisa Kuoppamäen menu:
Tee-parsakaalikeitto
1 rkl vihreää teetä 200 g parsakaalin nuppuja 1 rkl sokeria 1 valkosipulin kynsi 1 l vettä 2 tuoreen tomaatin siemenet
Hauduta tee ja siivilöi vedessä. Lisää veteen parsakaalit ja kiehauta kypsäksi. Lisää tomaatti sekä valkosipuli ja keitä vielä hetki. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna pyöriä tehosekoittimessa tasaisen vihreäksi.
Sitruunalohi
150 g ruodotonta lohta per hlö 1 sitruuna 50 g ryöpättyä pinaattia 1 dl kermaa 1 salottisipuli
Mausta lohi valkopippurilla, suolalla ja 1/2 raastetun sitruunan kuorella. Nosta lohi öljyttyyn uunivuokaan ja purista sitruunan mehu päälle. Kypsennä uunissa 180 c:ssa n. 8 min.
Pinaattikastike
Silppua sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää ryöpätyt pinaatin lehdet ja anna lämmetä hetki. Lisää kerma ja kiehauta ylös. Mausta pippurilla ja suolalla.
Grillattu Currylohi
150 g lohta per hlö 1 tl currya 1/2 sitruunan raastettu kuori suolaa, pippuria 1 kaltattu tomaatti cashew-pähkinöitä ryöpätty valkosipulin kynsi
Paista lohi kevyesti pannulla, grillaa uunissa 220 c:ssa n. 8 min. Lämmitä pähkinät kuivalla pannulla pinnaltaa rapeiksi, Lisää tomaattilohkot ja valkosipulin kynnet, anna lämmetä hetki. Mausta pippurilla sekä currylla ja anna lämmetä hetki.