Lisätietoa Oleksandr Usykin pidätyksestä – poistui lentokoneesta osallistumaan välikohtaukseen

Oleksandr Usykin viestintävastaava Mykhailo Krasiuk kertoo versionsa siitä, mistä ukrainalaisen raskaan sarjan nyrkkeilijän pidätys johtui.

WBC-, WBA- ja WBO-ammattilaisliittojen hallitseva raskaan sarjan maailmanmestari Usyk pidätettiin tiistaina Puolassa Krakovan lentokentällä. Käsirautoihin virkavallan laittama mahtinyrkkeilijä vapautettiin nopeasti, mutta pidätyksen syy oli ensialkuun epäselvä.

Usykin viestintävastaava Mykhailo Krasiuk avasi tapausta keskiviikkona sosiaalisessa mediassa. Mies kertoi, että Usykin Kiovasta autolla tuonut tiimin jäsen "oli hyvin väsynyt 14 tunnin ajamisen jälkeen ja kirjaimellisesti nukkui seisaallaan". 

Ryanairin työntekijät eivät päästäneet häntä koneeseen, Krasiuk kirjoitti.

Hän tarkensi, että kyse ei ollut Usykin valmentajasta Sergei Lapinista, vaikka osa tiedotusvälineistä niin raportoi. 

Yhtä kaikki, Usyk reagoi tiiminsä jäsenen kohteluun.

– Usyk, joka oli jo koneessa, palasi lähtöportille ja yritti puolustaa ystäväämme, kuten hän aina tekee. Poliisi ilmestyi paikalle, ja ehkä mestari näytti niin vaaralliselta, että hänet piti laittaa käsirautoihin, en tiedä. 

Krasiukin mukaan tapaus saatiin kuitenkin selvitettyä nopeasti.

– Kiitokset tuestanne.

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi raivostui Usykin pidätyksestä. Hän kertoi puhuneensa puhelimessa nyrkkeilijän kanssa, kun tämä oli pidätettynä. Hän myös ilmaisi antaneensa Ukrainan ulkoministerille Andrii Sybihalle ja Ukrainan sisäministerille Ihor Klymenkolle tehtäväksi selvittää välittömästi kaikki tapauksen yksityiskohdat.

Usykin on määrä olla katsomassa Lontoossa, kun britti Daniel Dubois puolustaa lauantaina raskaan sarjan IBF-titteliään ottelussa maanmiestään Anthony Joshuaa vastaan.

Usyk on puolestaan seuraavaksi kohtaamassa Tyson Furyn uusintaottelussa joulukuussa. Usyk voitti kaksikon edellisen titteliottelun toukokuussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja