Ukrainan urheilusankari pidätettiin – presidentti Volodymyr Zelenskyi raivon vallassa

Ukrainalainen raskaan sarjan maailmanmestarinyrkkeilijä Oleksandr Usyk pidätettiin Puolassa Krakovan lentokentällä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi otti tapaukseen voimakkaasti kantaa.

Tapauksesta kuvatulla videolla näkyy, että poliisi laittaa Oleksandr Usykin käsirautoihin ja nyrkkeilytähti ohjataan takahuoneeseen.

On toistaiseksi epäselvää, miksi Usyk pidätettiin. Nyrkkeilijä itse kirjoitti sosiaalisessa mediassa, että kyse oli "väärinkäsityksestä", joka "ratkaistiin nopeasti".

Vapautettu Usyk kiitti Ukrainan diplomaatteja "tehokkaasta tuesta".

– Ja kunnioitukset Puolan poliisille velvollisuuksiensa suorittamisesta riippumatta pituudesta, painosta, ulottuvuudesta ja kunniamerkinnöistä, nyrkkeilijä ilmaisi.

Zelenskyi: Olin raivoissani

Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi ei suhtautunut tapaukseen tyynesti. Hän kertoi puhuneensa puhelimessa Usykin kanssa, kun tämä oli pidätettynä.

– Olin raivoissani tästä asenteesta kansalaistamme ja mestariamme kohtaan, Zelenskyi kertoi Telegramissa.

– Olen antanut Ukrainan ulkoministerille Andrii Sybihalle ja Ukrainan sisäministerille Ihor Klymenkolle tehtäväksi selvittää välittömästi kaikki Krakovan lentokentän tapauksen yksityiskohdat.

– Heti kun minulle ilmoitettiin, että kaikki on hyvin, mestarimme vapautettiin, eikä kukaan ole enää pidättämässä häntä.

Usyk on WBC-, WBA- ja WBO-ammattilaisliittojen hallitseva raskaan sarjan maailmanmestari. Hän puolusti titteliään viimeksi toukokuussa voitokkaasti brittitähti Tyson Furya vastaan, ja kaksikko on kohtaamassa uusintamatsissa joulukuussa.

Usykin on ollut tuoreeltaan määrä matkustaa Lontooseen katsomaan, kun britti Daniel Dubois puolustaa lauantaina raskaan sarjan IBF-titteliään ottelussa maanmiestään Anthony Joshuaa vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat