Litku-roolistaan tunnettu Sanna Klemetti on jo pitkään kipuillut esilläolon kanssa: "Harkitsin, että vetäydynkö koko hommasta"

Sanna Klemetti koki burnoutin jo ennen Litku Klemetin läpimurtoa. Hän kertoi Huomenta Suomen haastattelussa kipuilevansa edelleen esilläolon kanssa.

Litku Klemetti julkaisi perjantaina 18. lokakuuta uuden, Funny Girl -nimeä kantavan albumin, jonka tiimoilta Litku-roolistaan tunnettu laulaja-lauluntekijä Sanna Klemetti vieraili lauantaiaamuna Huomenta Suomen haastattelussa.

Klemetti kertoi haastattelussa olevansa mielissään albumin saamista positiivisista arvosteluista. Niiden myötä hän kokee, ettei enää tarvitse jännittää.

– Voin sanoa, että minua jännitti aivan järkyttävän paljon tällä viikolla, kun ei tiennyt yhtään, että mitä sieltä tulee. Olen itse todella tyytyväinen levyyn ja ajattelin, että jos kukaan muu ei tästä tykkää, niin minä ainakin tiedän, että se on erinomainen, hän sanoi.

Litku Klemetti on paitsi Sanna Klemetin alter ego, myös Emma-palkittu yhtye, jonka laulajana hän toimii. Litku Klemetin läpimurto tapahtui vuonna 2017 Juna Kainuuseen -albumin myötä.

Klemetti kertoi Huomenta Suomen haastattelussa, että yhtäkkinen läpimurto ja esilläolo olivat hänelle paljon, jopa liikaa. 

– Minulle tuli ensimmäinen burnout ennen levyn julkaisua. Minä jopa harkitsin, että vetäydynkö koko hommasta, onko tämä minulle liikaa, hän muisteli.

– Olen sen jälkeenkin kipuillut paljon, ihan viime aikoinakin, ja tulen varmaan aina kipuilemaankin sen kanssa, onko esilläolo minulle liikaa. Välillä mietin, onko se edes moraalisesti oikein pitää itseään esillä. Minulle se on välillä vaikeakin asia, hän jatkoi.

Klemetin mukaan kouluaikaiset kokemukset muun muassa kiusaamisesta, yksinäisyydestä sekä kavereiden saamisen hankaluudesta ovat jättäneet hänen takaraivoonsa tunteen siitä, että hän on jollain tavalla aina huonompi eikä ansaitse saamaansa huomiota. Hän kuitenkin lisäsi, ettei ole katkeroitunut kokemastaan.

– Yritän ajatella positiivisesti. Olen päässyt siitä paljon eteenpäin.

Yllä olevalla videolla Sanna "Litku" Klemetti ja hänen puolisonsa Pekka Tuomi esittävät Jos olisin koira -kappaleen ja kertovat yhdessä työskentelemisestä sekä elämästään maalla.

Alla olevassa haastattelussa Klemetti puhuu muunmuassa uudesta albumistaan sekä musiikin tekemisestä omaehtoisesti.

Lue myös:

    Uusimmat