Lotta Harala hurjassa tikissä olympiamatkalle

Lotta Harala kovassa kunnossa olympiamatkalle 1:08
Lotta Harala kertoo valmistautumisestaan ja tavoitteistaan ennen Pariisin olympialaisia.

Aitajuoksija Lotta Harala on asettanut välieräpaikan ensimmäisten olympialaistensa tavoitteeksi. Sinne yltäminen vaatii Pariisissa lähes Suomen ennätystulosta.

Harala juoksi reilut kaksi viikkoa sitten uuden naisten 100 metrin aitojen SE-tuloksen 12,65. Tuota aikaa hän hätyytteli myös viimeisimmässä kisassaan Joensuussa viikkoa myöhemmin.

Maanantaina kohti Ranskaa viimeistelyleirille suuntaava Harala oli intoa täynnä päästessään viimein 32-vuotiaana ensimmäisiin olympialaisiinsa.

– Superhyvät fiilikset on kyllä lähteä. Minulla on luottavainen olo, kroppa on kunnossa, mieli on tosi luottavainen ja innostunut, mutta rauhallinen. Entä malta odottaa, Harala iloitsi.

Pääsy olympialaisiin siintelee useimman urheilijan unelmissa jo lapsesta asti. Harala myöntää, että olympiaurheilijan status on ollut hänellekin tärkeä asia.

– Se on minulle ihan valtavan iso juttu. Se on ollut tietynlainen haave, unelma ja tavoite koko urheilu-urani ajan. Pitkään meni, ja nyt se sitten realisoituu. Olen siitä äärimmäisen kiitollinen.

Olympialaisissa taso on hurja, joten Haralalla ja 12,68 kauden parhaallaan aitoneella Reetta Hurskeella tavoitteet kisoihin ovat maltillisia. Silti tavoiteltavaa riittää.

– Kyllä se semifinaali olisi tosi kova paikka, ja se on minun tavoitteeni ehdottomasti, Harala sanoo.

– Ajallisesti luulen, että se tulee vaatimaan sellaista omaa tämän kesän ihan parhaimmistoa, mutta sitä ajatellen on luottavainen fiilis. Viimeisimmät kisat ovat olleet 12,6- ja 12,7-alkuisia, että jos semmoisen pystyisi nyt Pariisissa juoksemaan, niin olen tosi tyytyväinen sitten.

Naisten satasen aitojen alkuerät juostaan keskiviikkona 7. elokuuta. Mikäli suora välieräpaikka ei aukea vielä sieltä, tarjolla on vielä uutena kilpailumuotona mukaan tulevat keräilyerät heti seuraavana päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat