Topi Raitanen lataa itselleen kovan tavoitteen MM-kisoihin – "Olen ennätyskunnossa"

Topi Raitanen on asettanut itselle kovan MM-tavoitteen – ”Olen ennätyskunnossa” 16:44
Topi Raitanen on asettanut itselleen kovan MM-tavoitteen.

Suomen estejuoksutähti Topi Raitanen lähtee kovin tavoittein perjantaina käynnistyviin yleisurheilun MM-kisoihin.

Raitanen on ollut jo hyvän tovin Pohjois-Amerikassa valmistautumassa MM-urakkaansa. 26-vuotias Raitanen leireili kolme viikkoa korkealla, ja kisapaikalla Eugenessa estejuoksija on ollut jo lähes viikonpäivät. Valmistautuminen on sujunut hyvin.

– Pitkä valmistautuminen takana ja nyt katsotaan, mitä ollaan saatu aikaan. Totta kai väliin mahtuu hyviä ja huonoja jaksoja. Luotetaan siihen, että samanlainen valmistautuminen kuin ennen Tokiota toimii. Se on toiminut aikaisemminkin, joten uskomme sen toimivan myös tänä vuonna, Raitanen toteaa viitaten viime kesän olympialaisiin.

Raitanen onnistui viime vuonna Tokion olympialaisissa erinomaisesti juoksemalla komeasti kahdeksanneksi. Tavoitteet ovat kovat myös MM-kisoissa.

– Finaalipaikka on tavoitteena. Se oli hyvin kova tavoite viime vuonna. Siinä erässä sattui hyvä tuuri, että pystyi loppukirissä päihittämään itseä parempia kavereita, jos katsoo ennätyksiä ja kauden parhaita, Raitanen muistelee olympialaisia.

MM-kisoissa odotettavissa on kuitenkin haastavampi urakka, ja tie finaaliin vaatii kovaa venymistä.

– Lähdetään siitä, että täällä pitäisi pystyä ennätys juoksemaan, jotta alkuerästä menee jatkoon. Jos sattuu samantyyppinen nousujohteinen juoksu kuin Tokiossa, se varmaan sopii minulle paremmin, että voisi suoran jatkopaikankin saada. Jos miettii kuutta aikavertailupaikkaa, niin pitää pystyä juoksemaan ennätyksen tuntumaan ja varmaan allekin.

Raitasen edellisestä ennätysjuoksusta tulee elokuussa kuluneeksi jo kaksi vuotta. Mikäli katsotaan suoraan tämänhetkistä juoksukuntoa, ei ennätyksen rikkominen tunnu mahdottomalta ajatukselta. Ennätys vaatii kuitenkin nappisuoritusta jokaisella osa-alueella.

– Kyllä uskon, että olen ennätyskunnossa. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Se on enää siitä kyse, että saako juoksurakenteen sellaiseksi, että pystyy ennätyksen juoksemaan. Olosuhteetkin, vajaa 30 astetta lämmintä. Kyllä se vähän rupeaa jo hikoiluttamaan. Alkuerässä pitää olla myös hyvällä sijalla, että pystyy myös aikavertailuaikoja saamaan.

Raitanen hyökkää MM-radalle lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Lue myös:

    Uusimmat