Oletko kuullut lukiocoachista? Loviisasta löytyy sellainen – tätä hän tekee

Lukiolaisten hyvinvointia mietitään lukioissa jatkuvasti, kertoo Loviisan lukion rehtori Laura Tenhunen.

Loviisassa tämä on näkynyt muun muassa sillä, että lukioon on palkattu lukiocoach eli -valmentaja. Lukiocoach toimii turvallisena aikuisena, johon voi matalalla kynnyksellä ottaa yhteyttä ja joka järjestää erilaisia hyvinvointiin liittyviä tapahtumia.

Esimerkiksi kun hyvinvointikyselystä kävi ilmi, että monilla lukiolaisilla aamiainen jää usein väliin, lukiocoach alkoi järjestää yhteisiä aamupuurohetkiä lukiolla kahdesti viikossa.

Tenhusen mukaan lukiossa näkyy se, että nykyiset lukiolaiset ovat korona-ajan yläkoululaisia. Monilla on aiempia ikäluokkia enemmän tukea vaativia ongelmia opiskelutaidoissa ja elämänhallinnassa.

– Osa kokee opintojen sisällön melko kuormittavana. Aiemmin ei ollut yhtä paljon tällaista jaksamiseen liittyvää haastetta, hän kertoo.

Etenkin koeviikkojen rasittavuus on Tenhusen mukaan tunnistettu Loviisassa. Sitä on koitettu suitsia sillä, että koeviikkojen ensimmäinen päivä on niin sanottu etkopäivä, jolloin paikalla ovat aineenopettajien lisäksi erityisopettaja ja opinto-ohjaaja tukemassa opiskelua ja kokeisiin kertaamista.

– Jakson päättökoe on usein siellä koeviikolla, mutta olemme myös menneet siihen, että arvioitavia kokeita on pitkin jaksoa. Mietimme opettajakunnalla, miten näitä saisi vielä enemmän hajautettua, kun loppujaksollakin pitää jotenkin katsoa, mitä jakson lopulla on opittu, hän sanoo.

Loviisan lukio oli toinen STT:n lukiovertailun mediaanilukioista vertailun keskivaiheilta.

Lue myös:

    Uusimmat