Maailman aggressiivisin käärme puri ihmistä Tukholmassa – sairaalaan kivuissa yli viikoksi

Skansenin eläintarhan eläintenhoitaja joutui Tukholmassa yhdeksäksi päiväksi sairaalaan saatuaan myrkkykäärmeen pureman, kertoo Aftonbladet.

Purema sattui kun eläintarhan hyvin kokenut eläintenhoitaja vaihtoi elokuussa vettä keskiamerikankeihäskäärmeelle Skansenin akvaariossa ja käärme puri häntä kahteen sormeen.

Eläintenhoitaja otti yhteyttä kollegoihinsa ja hänet vietiin myöhemmin sairaalaan. Siellä hän sai hoitoa ja viipyi yhdeksän päivää. Mies kertoi, että hänen käsivartensa turposi huomattavasti ja hän kärsi kovista kivuista. 

Keskiamerikankeihäskäärme on yksi maailman aggressiivisimmaksi käärmeeksi tituleerattu kyykäärmeiden heimoon kuuluva myrkkykäärme, joka voi kasvaa joka 2,5-metriseksi. Costa Rican yliopiston mukaan kyseinen käärme sikiää helposti ja viihtyy vaativissakin olosuhteissa, minkä takia se on hyvin yleinen Keski-Amerikassa. Illustrated Science -lehden mukaan käärme on maailman aggressiivisin myrkkykäärme.

Forbes-lehden artikkelin mukaan kyseisten käärmeiden myrkky tuhoaa kudoksia ja niiden puremat aiheuttavat vakavia paikallisia oireita, kuten turvotusta, rakkuloita ja verenvuotoa. Kudosvauriot johtavat usein myös infektioihin ja amputaatioihin. Vakavammat puremat voivat aiheuttaa laaja-alaisia ongelmia elimistössä kuten veren hyytymisongelmia tai akuutin munuaisvaurion.

Lue myös:

    Uusimmat