Maailman harvinaisin valas ajautui rantaan – katso kuva

Maailman harvinaisin valas ajautui rantaan heinäkuun alussa Otagon rannalla Uudessa-Seelannissa, kertoo Uuden-Seelannin suojeluviranomaiset.

Viranomaiset kertoivat saaneensa ilmoituksen valaan raadosta lähellä Taiari Mouthia, pientä kylää Eteläsaaren itärannikolla.

Tarkastuksen jälkeen tutkijat arvioivat, että rantaan ajautunut valas oli spade-toothed whale (Mesoplodon traversii). Lisätutkimuksia tarvitaan vielä asian varmistamiseksi.

Mesoplodon traversii on niin harvinainen, että siitä on tehty vain muutamia havaintoja 1800-luvun jälkeen eikä sille ole suomenkielistä nimeä. 

– Tämä valaslaji on äärimmäisen harvinainen, joten tämä tilaisuus antaa meille mahdollisuuden oppia enemmän siitä, kuinka ja missä eläin eli ja mitä se söi, kertoo Uuden-Seelannin suojeluosaston tekninen neuvonantaja Hannah Hendriks CNN:lle.

Mesoplodon traversii on nokkavalaiden heimoon kuuluva hieman yli nelimetrinen valaslaji, joka elää eteläisellä Tyynellämerellä. Tämä harvinainen eläin dokumentoitiin ensimmäisen kerran vuonna 1874.

Lue myös:

    Uusimmat