Maailman ykkönen vakuuttavasti US Openin finaaliin – vastaan kotiyleisön suosikki

Italian Jannik Sinner on edennyt tenniksessä US Openin miesten kaksinpelin finaaliin. Sinner voitti välieräottelussa Britannian Jack Draperin erin 7–5, 7–6 (7–3), 6–2.

– Tunnemme Jackin kanssa toisemme hyvin, olemme hyviä ystäviä kentän ulkopuolella, Sinner sanoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Italialainen kuvaili ottelun olleen hyvin fyysinen.

– Häntä (Draperia) on kovin vaikea voittaa, joten olen kovin innoissani selviydyttyäni finaaliin, Sinner jatkoi.

– Finaalista tulee erittäin kova haaste, ketä vastaan sitten pelaankin.

Sinner on ensimmäinen italialaismies, joka on edennyt Yhdysvaltain avointen finaaliin. Hän kohtaa loppuottelussa yhdysvaltalaisen Taylor Fritzin.

Maailmanlistalla sijalla 12 oleva Fritz voitti omassa välierässään maanmiehensä Frances Tiafoen lukemin 4–6, 7–5, 4–6, 6–4, 6–1. Fritz on 18 vuoteen ensimmäinen yhdysvaltalaispelaaja, joka on edennyt US Openin miesten kaksinpelin finaaliin.

Fritzille grand slam -turnauksen finaalipaikka on hänen uransa ensimmäinen. Aiemmin hän on selviytynyt parhaimmillaan arvoturnauksissa puolivälieriin, viimeksi vuoden alussa Australian avoimissa.

Sinner sen sijaan on voittanut aiemmin tänä vuonna jo yhden grand slam -turnauksen. Australian avointen kaksinpelimestaruuden tammikuussa voittanut italialainen on maailmanlistalla ensimmäisellä sijalla.

Juttua korjattu 9.9. kello 8.53: Fritz on 18 vuoteen ensimmäinen yhdysvaltalaispelaaja, joka on edennyt US Openin miesten kaksinpelin finaaliin. Aiemmin jutussa puhuttiin 15 vuodesta. 

Lue myös:

    Uusimmat