Tennistähti sai helpon polun Yhdysvaltain avoimien välieriin: "Tämä ei ole tapa, jolla halusin voittaa"

Frances Tiafoe eteni tenniksen Yhdysvaltain avoimen mestaruusturnauksen US Openin miesten kaksinpelin välieriin ja kohtaa seuraavaksi maanmiehensä Taylor Fritzin. Yhdysvaltainen välieräpari takaa sen, että turnauksen miesten kaksinpelin loppuottelussa nähdään isäntämaan pelaaja 18 vuoden jälkeen.

Turnauksessa 20:nneksi sijoitettu Tiafoe voitti keskiviikon vastaisena yönä Suomen aikaa pelatussa puolivälierässä Bulgarian Grigor Dimitrovia vastaan ensimmäisen erän 6–3 ja kolmannen 6–4. Dimitrov vei toisen erän 7–6 (7–5), mutta yhdeksänneksi sijoitettu bulgarialainen loukkaantui kolmannessa erässä ja jätti pelin kesken neljännessä erässä, jossa hän oli tappiolla 1–4.

Tiafoe arvosti Dimitrovin taisteluasennetta.

– Tämä ei ole tapa, jolla halusin voittaa, vaikka olen toki iloinen, että pääsin välieriin. Tämä oli erittäin korkeatasoinen ottelu.

Tiafoe ylsi Yhdysvaltain avointen välieriin myös vuonna 2022. Tulevalle vastustajalle Fritzille kerta on ensimmäinen.

– On mahtavaa, että pääsen pelaamaan toista amerikkalaista vastaan. Se tulee olemaan suurin ottelu meidän molempien uralla. Olemme tunteneet toisemme 14-vuotiaasta, Tiafoe herkutteli.

Fritz kukisti puolivälierässään saksalaistähti Alexander Zverevin lukemin 7–6 (7–2), 3–6, 6–4, 7–6 (7–3).

Uudelle mestarille voi olla tilaa

Tiafoe ja Fritz yrittävät pitää huolen siitä, että jompikumpi palauttaisi Yhdysvaltojen värit voittajaksi kotiturnauksessa yli 20 vuoden jälkeen. Edellinen yhdysvaltalaisvoittaja on Andy Roddick, joka oli etevin vuonna 2003. Hän on myös edellinen yhdysvaltalainen miesten kaksinpelin finalisti. Roddick pelasi loppuottelussa vielä 2006, jolloin hän hävisi Sveitsin Roger Federerille.

Yhdysvaltalainen välierätaistelu on nähty viimeksi 2005, jolloin Andre Agassi kukisti Robby Gineprin. Agassi hävisi tuolloin loppuottelun Federerille.

Nyt Yhdysvaltain avoimissa voi olla tilaa uudelle mestarille, kun kaksi edellistä voittajaa Serbian Novak Djokovic ja Espanjan Carlos Alcaraz ovat pudonneet.

Toinen välieräpari selviää puolivälieristä Jannik SinnerDaniil Medvedev ja Jack DraperAlex De Minaur. Heistä Medvedev voitti mestaruuden 2021.

Lue myös:

    Uusimmat