Etelä-Korean koronavirustartunnoissa on alusta alkaen ollut omalaatuisia piirteitä. Suhteeton osuus tartunnoista on todettu uskonnollisessa Shincheonji-yhteisöstä.
Etelä-Korean ensimmäisestä 600:sta koronavirustartunnasta noin puolet todettiin uskonnollisessa Shincheonji-yhteisessä.
Lue myös: Tuomiopäivää ennustavassa uskonnollisessa ryhmässä yli puolet Etelä-Korean 600 koronavirustartunnoista, jäsenet määrättiin eristykseen – ryhmä sanoo olevansa epidemian suurin uhri: "Tämä on noitavaino"
Nyt uskonnollisen yhteisön edustaja on kommentoinut syytteitä, joiden mukaan kultiksikin kuvailtu järjestö reagoi liian hitaasti koronavirustartuntoihin ja pahensi näin epidemiaa.
– Yritimme mahdollisimman nopeasti toimittaa kaiken tiedon, mitä hallitus meiltä pyysi, Shincheonjin edustaja Kim Shin-chang sanoo CNN:n mukaan.
Daugun kaupungin pormestari puolestaan on ilmoittanut Shincheonji-yhteisöstä poliisille, koska hallinnon mukaan järjestö on viivytellyt jäsenten nimien luovuttamisessa.
Kirkko ennustaa maailmanloppua
Shincheonji (koko nimeltään Shincheonji Church of Jesus the Temple of the Tabernacle of the Testimony) on Lee Man-heen vuonna 1984 perustama uskonnollinen ryhmä. Nyt 88-vuotias Man-hee väittää olevansa kuolematon profeetta, jonka Jeesus Kristus lähetti maan päälle valmistelemaan maailmanloppua.
Ryhmän mukaan tuomiopäivän koittaessa Lee ottaa mukaansa 144 000 ihmistä taivaaseen.
CNN:n tietojen mukaan yli 600 poliisia jahtasi uskonnollisen yhteisön jäseniä, koska he eivät vastanneet puhelimiin.
– Meillä on jäseniä, jotka ovat parhaillaan armeijassa, ulkomailla töissä tai ovat muuttaneet puhelinnumeronsa. Osa on myös ollut kiireisiä, mitä hallinto ei ole ottanut huomioon, Kim Shin-chang huomauttaa
Kaikki kirkot siivotaan
Shincheonji-yhteisö on toistaiseksi keskeyttänyt kaikki kokoontumiset ja kirkolliset menot.
– Desinfioimme kaikki kirkot. Osallistumme aktiivisesti kaikkiin taudin leviämistä estäviin toimenpiteisiin ja noudatamme hallituksen ohjeita, Shincheonji tiedotti aiemmin CNN:n mukaan.
Tiedotteessa puolustettiin yhteisön roolia taudin leviämisessä.
– Media on raportoinut, että me olemme pääsyy koronaviruksen leviämiseen. Media on kertonut meidän ”epätyypillisistä jumalanpalveluksista”. Tosiasia kuitenkin on, että meidän täytyy pitää kirkollismenomme lattialla, jotta mahdollisimman monet voivat osallistua niihin, Shincheonji puolustautui.
Tällä hetkellä Etelä-Koreassa on yli 3500 koreavirustartuntaa. Kiinaa lukuun ottamatta missään valtiossa ei ole todettu yhtä montaa koronavirustartuntaa.