Maailmanmestaruus Suomeen: Juuli Kostian, 18, nosti jättimäisen nuorten ME:n

Rauta on voimanoston maailmanennätystytölle kevyttä – Juuli Kostian, 17, näyttää voimansa kyykyssä, penkissä ja maastavedossa 0:57
Juuli Kostian näytti MTV:lle helmikuussa voimanostamisen mallia kotkalaisella kuntosalilla – katso video.

Suomen Juuli Kostian on voittanut klassisen voimanoston alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden uudella 69-kiloisten nuorten maailmanennätystuloksella.

Kostian, 18, summasi klassisessa voimanostossa Maltan St. Paul's Baylla alle 18-vuotiaiden uudeksi maailmanennätykseksi 480 kiloa. Hän kohensi peräti 13,5 kilolla edellistä 69-kiloisten sarjan ikäluokan ME:tä, joka oli venäläisen Anna Bardovan hallussa.

Kostianin sarja sisälsi uudet nuorten Suomen ennätykset kaikissa kolmessa nostomuodossa: kyykyssä, penkkipunnerruksessa ja maastavedossa. Kostian kyykkäsi 177,5 kiloa, penkkipunnersi 110 kiloa ja nosti maasta 192,5 kiloa.

Kotkalainen Kostian oli jo ennestään 69-kiloisissa nuorten SE-nainen yhteistuloksessa ja kaikissa kolmessa nostomuodossa. Hänen edellinen Suomen ennätyksensä yhteistuloksessa oli 444 kiloa. Helmikuiseen edelliseen ennätykseen tuli parannusta nyt valtaisat 36 kiloa.

Dopingvalvonnan alaisuudessa toimivan Kansainvälisen voimanostoliiton IPF:n nuorten maailmanmestaruus on viimeistä vuotta alle 18-vuotiaiden sarjassa kilpailevalle Kostianille jo kolmas. Hän päihitti Maltalla toiseksi sijoittuneen Ranskan Elise Bouvierin yhteistuloksen 42,5 kilolla.

Sarjassa myös kilpaillut 14-vuotias Essi Närvä sijoittui 12:nneksi yhteistuloksella 367,5 kiloa. Hänen kyykkytuloksensa oli 142,5 kiloa, penkki 80 kiloa ja maastaveto 145 kiloa. 

Janette Ylisoini, 18, saavutti puolestaan alle 18-vuotiaiden MM-pronssia 76-kiloisten sarjassa. Ylisoinin 440 kilon yhteistulos muodostui 170 kilon kyykystä, 85 kilon penkkipunnerruksesta ja 185 kilon maastavedosta. Ylisoini paransi jo nimissään olleita ikäluokan Suomen ennätyksiä yhteistuloksessa ja maastavedossa.

Lue myös:

    Uusimmat