Maissi-perunakeitto ja kardemummavohvelit

Julkaistu 25.01.2005 06:00(Päivitetty 25.01.2005 15:23)

Maissi-perunakeitto

Maissi-perunakeitto

Maissi-perunakeitto

  • 6 perunaa
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni tölkki maissinjyviä
  • 7 dl kana- tai kasvislientä
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1-2 tl kuivatttua timjamia
  • 1 prk tuorejuustoa
  • tilkka öljyä

Kuori perunat sekä sipulit ja leikkaa ne reiluiksi lohkoiksi. Kuumenna tilkka öljyä kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja perunakuutiot. Lisää liemi sekä mausteet ja keitä kunne kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää sitten maissit sekä tuorejuusto ja hauduta keittoa vielä pari minuuttia. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella ja tarkista maku.

Kardemummavohvelit

Vohvelit

Vohvelit

  • 3 munaa
  • 4 dl maitoa
  • 1 dl kivennäisvettä
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 tl kardemummaa
  • 2 rkl sokeria
  • 50 g voita sulatettuna

Vatkaa kananmunien rakenne rikki, lisää maito ja kivennäisvesi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen. Lisää myös voisula. Anna taikinan turvota vähintään puolituntia. Paista rapeita vohveleita vohveliraudalla.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle