Mäkiaho kuritti HIFK:ta, Kärppien NHL-miehelle tyly debyytti – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Daniel Mäkiaho kuritti isänsä Tonin ex-seuraa HIFK:ta: hattutemppu! 2:12

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Illan herkkupala käytiin Tampereella, missä Kärppien tuore NHL-vahvistus Nick Ritchie teki liigadebyyttinsä. Urallaan yli 500 taalajäiden ottelua pelannut Ritchie pelasi samalla kauden ensimmäisen pelinsä.

Siinä Ritchie jäi sivustaseuraajan rooliin, kun Tappara oli parempi lukemin 4–1. Ritchie otti kaksi kahden minuutin rangaistusta ja hänen tehotilastolukemakseen merkattiin –2.

Mikkelissä Mäkiaho oli illan nimi, kun Jukurit isännöi HIFK:ta. Tällä kertaa ei puhuttu entisestä HIFK-hyökkääjästä Toni Mäkiahosta, vaan hänen pojastaan Daniel Mäkiahosta, joka iski hattutempun punapetojen nuottaan.

Mäkiaho napautti illan ensimmäisensä toisessa erässä. Tällä osumalla Jukurit eteni 3–1-johtoon. Niko Seppälä kavensi välissä, minkä jälkeen Mäkiaho osui toistamiseen. HIFK kavensi taas, kun Luke Martin heilutti maaliverkkoja.

Yksi oli kuitenkin Mikkelissä ylitse muiden. Mäkiahon 5–3- ja hattutemppuosuma ratkaisivat ottelun Jukureille.

Jutun yläreunan videolla Mäkiahon illan kaikki maalit.

Nämä jäivät myös kamppailun päätöslukemiksi.