Sami Nikulla vahvistunut Ilves hurjana, Pelicansin pitkä voittoputki katkesi – näin SM-liigassa pelattiin keskiviikkona

Ilveksen Joona Ikonen hurjana Kuopiossa: hattutemppu täyteen kolmannessa erässä 2:18

Jääkiekon SM-liigassa keskiviikon kierroksella ohjelmassa oli viisi ottelua.

Isoin mielenkiinto kohdistui Kuopioon, missä Liigan tähtipuolustaja Sami Niku teki debyyttinsä Ilveksen nutussa. Liigan puolustajien pistepörssiä johtava Niku siirtyi maanantaina JYPistä Ilveksen riveihin.

Niku ei vielä avannut pistetiliään uuden seuransa paidassa, vaikka hän oli parinkin maalin aikana jäällä mukana.

Liigan paras vierasjoukkue Ilves riehui Kuopiossa, kun se otti mukaansa peräti 6–2-voiton. Ilveksen ykköstykkinä loisti Joona Ikonen, joka iski hattutempun eli kolme maalia.

Ilves jatkaa sarjan kärjessä. Tupsukorvat ovat ottaneet 44 ottelusta 84 pistettä.

Illan kovin jysäys nähtiin Porissa, missä Ässät onnistui katkaisemaan Pelicansin peräti kahdeksan ottelun mittaisen voittoputken.

Pelicans siirtyi avauserässä johtoon Ryan Laschin maalilla. Ässät tasoitti toisessa erässä, asialla oli Kasperi Ojantakanen.

Ratkaisu syntyi kolmannessa erässä, kun Will Graber ohjasi kauden ensimmäisen osumansa (40 peliä, 1+11). Ässille lopulta 2–1-voitto.