Mäkisensaatio! Suomalaishyppääjä venytti upeasti palkintopallille maailmancupissa

Jenny Rautionaho on sijoittunut toiseksi mäkihypyn naisten maailmancupin kilpailussa Japanin Sapporossa. Palkintosija on Rautionaholle uran ensimmäinen maailmancupissa.

Rautionaho oli kilpailussa avauskierroksen jälkeen neljäntenä. Toisella kierroksella suomalaishyppääjä leiskautti Sapporon suurmäestä 120 metrin hypyn, ja kisan kärkikaksikkona ollut Nika Prevc ja Eirin Maria Kvandal putosivat suomalaisen taakse loppusijoituksissa.

Rautionaho jäi kisan itävaltalaisvoittajasta Eva Pinkelnigistä 2,4 pisteen päähän. Suomen toinen hyppääjä Julia Kykkänen oli 27:s.

Rovaniemeläislähtöinen Rautionaho, 27, on hypännyt tällä kaudella uransa parhaita hyppyjä. Suomalainen oli lähellä palkintopallia jo joulukuussa, kun hän nappasi Engelbergissä ja Garmisch-Partenkirchenissä kaksi peräkkäistä viitossijaa.

Rautionahon kakkossija päätti mäkihypyn pitkän suomalaisodotuksen, sillä Suomen edelliset palkintopallipaikat maailmancupissa olivat alkuvuodelta 2014. Tuolloin Anssi Koivuranta nappasi tammikuun alussa yllätysvoiton Innsbruckin mäkiviikkokilpailussa, ja Julia Kykkänen oli helmi-maaliskuussa kahteen otteeseen kolmas naisten maailmancupissa.

Sapporossa toisena suomalaishyppääjänä mukana ollut Kykkänen oli lauantain kisassa 27:s. Naiset kilpailevat Sapporon olympiamaisemissa myös sunnuntaina.