Julia Kykkänen hätyytteli kymppisakkia – kritisoi FIS:n toimintaa: "Lievämuotoista välinpitämättömyyttä"

Julia Kykkänen liiteli parhaana suomalaisena 11:nneksi mäkihypyn naisten maailmancup-viikonlopun jälkimmäisessä kisassa Japanin Sapporossa.

Kykkänen teki kaksi tasapainoista hyppyä, jotka kantoivat 115,5 ja 120,5 metriä. Kykkänen kamppaili kymppisakin sijoituksesta myös lauantaina, mutta suomalainen joutui toisen kierroksen ankarassa lumisateessa surkeisiin hyppyoloihin ja 79 metrin siivu pudotti sijoitusta roimasti.

– Ihan hyvää hyppäämistä, kuten eilenkin. Silloin oli vaan lievämuotoista välinpitämättömyyttä FIS:n osalta. Tänään oli ihan hyvä päivä, Kykkänen tuumi Hiihtoliiton äänitallenteella.

Kykkänen viittasi kommentillaan lauantain kilpailuun, joka käytiin äärimmäisen haastavissa sääolosuhteissa.

Kykkänen on yltänyt maailmancupissa tällä kaudella parhaimmillaan yhdeksänneksi, joulukuun lopulla Garmisch-Partenkirchenissä.

Uransa ensimmäisen maailmancupin palkintosijan lauantaina napannutJenny Rautionaho oli sunnuntain kisassa 15:s.

– Se oli sellainen päivä, kelien puolesta ei oikein ollut tuuria, Rautionaho summasi.

Japanin Yuki Ito ponnisti sunnuntain kisassa kotivoittoon. Saksan Katharina Schmid oli toinen ja Slovenian Nika Kriznar kolmas.

Maailmancup jatkuu ensi viikonloppuna Japanin Zaossa.