Mäkituomareille rajua kritiikkiä, norjalaistähti latoi täyslaidallisen kamalista olosuhteista – "Fyysisesti mahdotonta hypätä"

Norjan mäkihyppytähti Daniel-Andre Tande kritisoi voimakkaasti tuomareita Lillehammerin normaalimäen kilpailun jälkeen.

Tande joutui kilpailussa haastavien tuuliolosuhteiden uhriksi, kun hän lähti mäkeen kovan takatuulen puhaltaessa. Norjalainen ei pystynyt taistelemaan olosuhteita vastaan ja jäi lopulta 43:nneksi.

29-vuotias Tande antoi kisan jälkeen voimakasta kritiikkiä tuomaristolle, joka päästi norjalaisen hyppyrimäkeen huomattavasti muita kehnompaan tuulirakoon.

– Se oli todella huonoa ja epäammattimaista. Noissa olosuhteissa oli fyysisesti mahdotonta hypätä, Tande latoi tuomaritoiminnasta .

– Tuntui siltä, kun joku olisi seissyt etusuksieni päällä. Tuollainen turhauttaa ja suututtaa, Tande jatkaa.

Tande sai tuulikompensaatiopisteitä 23,9 pisteen edestä, mikä ei tuonut lainkaan lohtua norjalaiselle.

– Minun täytyy vain nauraa, sillä en voi tehdä muuta. Minusta tuntuu, että seison usein haastatteluissa valittamassa monista eri asioista, mutta tänään uskon saavani hieman kitistä, Tande sanoo.

Myös Suomen Antti Aalto joutui lauantaina olosuhteiden uhriksi, sillä hänen ja Tanden välissä oli vain yksi hyppääjä. Aalto jäi kisan 41:nneksi, vaikka hänkin sai peräti 18,5 tuulikompensaatiopistettä.

Kisan voittoon hyppäsi Itävallan Stefan Kraft ennen Saksan Andreas Wellingeriä ja Itävallan Daniel Tschofenigia. Niko Kytösaho oli parhaana suomalaisena 30:s.

Lue myös:

    Uusimmat