Manchester Unitedilta yli 40 miljoonan euron hyökkääjähankinta – vilahti EM-kisoissa

Englannin Valioliiga-jätti Manchester United vahvistaa rivejään hollantilaisella hyökkääjällä Joshua Zirkzeellä.

Asiasta kertoo jalkapallon siirtoguru Fabrizio Romano.

Romanon mukaan United ei ”laukaise” Zirkzeen sopimuksessa ollutta 40 miljoonan euron ulosostopykälää, vaan se aikoo pulittaa 23-vuotiaasta maalipyssystä italialaiselle Bolognalle  "hieman suuremman summan" seuraavien vuosien aikana.

Zirkzee allekirjoitti Unitedin kanssa kesään 2029 ulottuvan sopimuksen.

Zirkzee tykitti päättyneellä kaudella Italian Serie A:ssa 34 ottelussa 11 maalia ja antoi viisi maaliin johtanutta syöttöä.

Hän oli mukana Hollannin tämän kesän EM-joukkueessa, missä hän jäi vähälle vastuulle. Zirkzee vilahti kentällä Hollannin Turkki- ja Englanti-pudotuspeliotteluissa, joissa hän sai peliaikaa yhteensä viiden minuutin verran.

Seuralegenda valmennukseen

United kertoi torstaina, että seuralegenda Ruud van Nistelrooy liittyy seuran edustusjoukkueen valmennukseen. Unitedin mukaan van Nistelrooy ja Rene Hake toimivat jatkossa seuran päävalmentajan Erik ten Hagin "apulaismanagereina". 

Nistelrooy, 48, toimi aiemmin hollantilaisen PSV Eindhovenin luotsina. Hän toimi tehtävässä kesästä 2022 kevääseen 2023 asti.

Nistelrooy pelasi urallaan viiden kauden ajan Unitedissa. Tuona aikana hän tykitti Englannin Valioliigassa 95 maalia, voittaen mestaruuden kaudella 2002–03. Tämän lisäksi hän juhli Unitedin kanssa FC Cupin voittoa vuonna 2004 ja liigacupin voittoa vuonna 2006.

Lue myös:

    Uusimmat