Maria Veitolalta harvinainen perhepotretti – tällaisia vinkkejä juontajan lapsi antaa ekaluokkalaisille

Maria Veitola tunnelmoi koulujen alkamista somessa.

Moni ensimmäiselle luokalle menevä elää tällä viikolla jännittäviä aikoja, kun peruskoulujen syyslukukaudet pyörähtävät käyntiin lähes kaikissa Suomen kouluissa. Toimittaja-juontaja Maria Veitola tunnelmoi keskiviikkona Instagramissa koulujen alkamista ja palasi muistelemaan lapsensa Taiston ensimmäistä koulupäivää.

Veitola postasi Instagram-tililleen kuvan viiden vuoden takaa, kun Taisto aloitti koulutaipaleensa. Kuvassa Veitolan kanssa poseeraavat Taisto ja Veitolan puoliso Jotti.

Tänään tai lähipäivinä koulut alkavat ja monissa perheissä palataan sitä kautta arkeen. Niin myös meillä. Monelle nämä päivät ovat erityisen jännittävät, sillä koulun ovet aukeavat ensimmäistä kertaa, Veitola kirjoittaa julkaisussaan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Veitola kertoo muistavansa hyvin miltä hänestä tuntui, kun oma lapsi aloitti peruskoulun ensimmäisen luokan.

– Siitä on nyt jo viisi vuotta! Koko perhe oli uuden elämänvaiheen edessä. Ensimmäinen koulupäivä oli täynnä hyvää jännitystä, lapsen kasvamiseen kuuluvaa haikeutta, ylpeyttä ja uuden odotusta. Nyt Taisto meneekin jo kuudennelle luokalle. Hän kaipaa kovasti jo arjen rutiineja, ystäviään ja kouluelämän sosiaalisuutta. Ymmärrän! Veitola kirjoittaa.

Veitola kertoo pyytäneensä lastaan antamaan ekaluokkalaisille parhaat vinkkinsä siihen, miten selvitä koulussa. Veitola rustasi vinkit postaukseensa.

– Taiston vinkit ekaluokkalaisille: Hanki kavereita. Kavereiden hankkiminen ei ole odottamista. Ehdota leikkejä ja juttele! Tee hyviä asioita muille. Pidä ovia auki ja muuta kohteliasta. Vältä väkivaltaa, kuten asioiden rikkomista ja kiusaamista. Yritä pysyä säännöissä (En itsekään ole mikään puhdas pulmunen, mutta yritä sinä olla). Et tule onnistumaan kaikessa. Se ei haittaa, kunhan yrität parhaasi. Se on tärkeintä. Muista silti pitää hauskaa, Taiston vinkit kuuluvat.

Lapsen viisaat sanat keräävät ylistystä Veitolan someseuraajilta.

– Kiitos hienoista vinkeistä Taistolle, ne ovat todella tärkeitä muistutuksia myös meille aikuisille! Vältetään väkivaltaa, huolehditaan kaikkien hyvinvoinnista ja pidetään yhdessä hauskaa - kyllä se siitä! 

– Voi miten viisaita sanoja Taistolta kaikille meille!

– Kiitos Taistolle ja sinulle äitinä Maria. Tulee käyttöön ja tarpeeseen.

Lue myös:

    Uusimmat