Matkustajat olivat juuri poistumassa, kun lentokone keikahti taaksepäin kentällä – outo näky tallentui videolle New Yorkissa

Lentokone keikahti taaksepäin kesken tyhjennyksen New Yorkissa – hurja tilanne tallentui videolle 0:46
Lentokone keikahti taaksepäin kesken kaiken lentokentällä New Yorkissa – katso, miltä keikahtanut kone näytti.

Koneen purku lentokentällä ei sujunut ongelmitta New Yorkissa. JetBlue-yhtiön kone keinahti takakenoon kesken matkustajien poistumisen, kertoo CNN. 

JetBluen kone keikahti takakenoon John F. Kennedyn kansainvälisellä lentokentällä New Yorkissa. Tapaus sattui sunnuntaiaamuna puoli yhdeksän aikaan. Henkilökunta oli tyhjentämässä konetta, kun sen nokka nousi ilmaan. Katso hurja tilanne yllä olevalta videolta.

"Kaikki huudahtivat ja tarttuivat penkkeihin"

Kukaan ei tiettävästi loukkaantunut. ABC7:n mukaan kone keinahti, koska matkustajat olivat poistumassa koneesta ja painopiste vaihtui. CBS:n mukaan "moni matkustaja" oli jo poistunut koneesta.

– Tuntui kuin kone aikoisi tehdä takaperinvoltin, matkustaja Sinead Bovell kuvili CBS:lle.

– Kaikki huudahtivat ja tarttuivat penkkeihin. Kaikki pystyssä seisovat yrittivät ottaa kiinni penkistä. 

Bovellin mukaan henkilökunta ohjeisti matkustajia asettumaan koneeseen niin, että tasapaino palautui.

– Henkilökunta teki todella hyvää työtä ja piti kaikki rauhallisena, hän kiittelee.

Kone tarkastetaan hyvin

– Olen nähnyt 51 vuoden urani aikana samanlaisen tilanteen kuin JetBluella, lentokoneiden huoltoon erikoistuneen yrityksen toimitusjohtaja Ed Libassi arvioi tilannetta ABC7:lle.

Libassin mukaan on mahdollista, että liian paljon matkatavaroita on jäänyt ruumaan. On myös mahdollista, että matkustajat olivat jo poistuneet koneesta, tai kaikki koneen etuosassa sijaitseva matkatavaroista polttoaineeseen oli jo tyhjennetty. Libassin mukaan tilanne kuitenkin hoidettiin hyvin, ja kone saatiin tasapainotettua uudelleen.

JetBlue ilmoitti tutkivansa tapauksen. Mekaanikot käyvät koneen läpi.

– Turvallisuus on JetBluen tärkein prioriteetti. Käymme tapauksen läpi, ja kone on otettu pois kierrosta tarkastusta varten, yhtiö totesi tiedotteessa.

Lähteet: CNN, CBS, ABC7

Lue myös:

    Uusimmat