Lento viivästyi tunteja Yhdysvalloissa: Tuskallisen kuumassa koneessa istuneet matkustajat alkoivat pyörtyillä

Amerikkalaisen Delta Airlinesin kone odotti lähtövuoroaan kentällä neljä tuntia. Lämpötila koneen sisällä nousi matkustajan mukaan yli +43 asteeseen ja ainakin yksi matkustaja pyörtyi.

Yhdysvalloissa kuumuus on aiheuttanut tuskallisia tilanteita lentomatkustajille. CNN kertoo, että Las Vegasissa maanantaina 17. heinäkuuta lähtöä odottaneessa Delta Airlines -yhtiön koneessa ainakin yksi ihminen sai hoitoa kuumuuden aiheuttamien oireiden vuoksi. 

Yllä olevalla videolla nähdään matkustajan kuvaamaa video- ja kuvamateriaalia koneen sisältä. Siinä kuullaan lentohenkilökunnan jäsenen tuskailu tilanteen johdosta.

Kone oli lähdössä Las Vegasista Atlantaan Harry Reidin kansainväliseltä lentokentältä. 

Lämpötilan kerrotaan kohonneen alueella maanantaina yli +37 asteen. Korkeimmillaan alueella kärvisteltiin +43 asteessa.

Matkustajat odottivat tunteja kuumassa koneessa

Deltan kone jäi neljäksi tunniksi odottamaan lähtövuoroaan kiitoradalle. Lämpötila koneen sisällä oli +43,8 astetta

Koneen kyydissä ollut matkustaja Krista Garvin kommentoi tilannetta CNN:lle.

Se oli yhtä kaaosta. Keskikäytävää käveli nainen, joka näytti siltä kuin pyörtyisi. Hänelle laitettiin lopulta happimaski, Garvin sanoo.

Garvin kertoo nähneensä ambulansseja sekä paloautoja. Hän sanoo nähneensä huonovointisia ja pyörtyileviä ihmisiä.

Garvinin mukaan lennon oli määrä lähteä kello 13.40. Pari tunnin odottelun jälkeen ihmiset alkoivat tulla huonovointisiksi kuumuudesta.

– Tämä on todella traumatisoivaa, hän kertoo CNN:lle.

Ihmiset juoksevat ympäriinsä. Sanottiin, että voitte halutessanne poistua koneesta tai odottaa kyydissä. Sanottiin myös, että jos päätätte poistua, niin tiedoksi vain, että ette tule pääsemään muutamaan päivään millekään muulle lennolle.

Seuraavalle päivällekin luvattu lento peruttiin

Tunteja myöhemmin kaikkia matkustajia pyydettiin poistumaan koneesta. Garvin kertoo, että pyörtyneet matkaajat vietiin pois paareilla.

Hän sanoo myös, että hänen käskettiin tulla takaisin seuraavana päivänä aamuseitsemältä lähtevälle lennolle, mutta tämäkin lento peruttiin.

Näin lentokenttä ja lentoyhtiö kommentoivat

Medialle lähettämässään lausunnossa lentokentän edustajat kertoivat, että lääkintätiimit riensivät lentokoneen luo.

Delta Airlines kertoo omassa tiedotteessaan pyytävänsä anteeksi tapahtunutta ja tarkastelevansa olosuhteita, jotka johtivat epämukavaan lämpötilaan koneen sisällä.

Lausunnossaan Delta Airlines kertoo, että matkustajille tarjottiin hyvitystä ja että heidät sijoitettiin muille lennoille.

Lähde: CNN 20641183

Lue myös:

    Uusimmat