Matti pelasti kauriin vasan vedestä: "Se rauhoittui, kun juttelin sille mukavia"

Matti Hiltunen Lappeenrannasta oli lauantaina metsällä Saimaalla Hautasaaren luona, kun hän näki vedessä vasan ja päätti pelastaa sen.

Katso yltä Matin ja ystävänsä kuvaamat videot tapahtuneesta.

Metsästysseuraan kuuluva Hiltunen kertoo MTV Uutisille, että hän oli matkalla Hautasaareen toiselta saarelta. Hautasaaressa häntä odotti metsästyskaveri Matti Riihimäki, joka oli mennyt sinne edeltä Hiltusen mäyräkoiran Sylvin kanssa.

Hiltusen ollessa tulossa veneellä toiselta saarelta Hautasaareen Riihimäki soitti ja kertoi nähneensä kaksi kaurista, jotka olivat juosseet tiehensä. Hän päätti suunnata sinne, missä tämä oli ne nähnyt.

Kun Hiltunen pääsi saaren pohjoispäähän, hän huomasi vedessä kauriin. Tajuttuaan, että se on vasa, hän päätti nostaa sen kyytiin ja viedä sen paikkaan, jossa Riihimäki oli alun perin kauriit nähnyt.

– Seurailin tilannetta vähän aikaa ja kun näytti siltä, että sillä oli hädin tuskin pää pinnalla niin tuumasin, että no, ehkä minä tuon nappaan tuosta kyytiin.

Juttelu rauhoitti eläimen

Hiltunen otti kauriin syliinsä ja kuvasi videon. Hän kertoo, että eläin ensin vähän räpisteli, mutta rauhoittui siitä.

– Se rauhoittui, kun juttelin sille mukavia, hän kertoo.

Eläin päästettiin vapaaksi saaren eteläpäässä.

– Sylviä harmitti kauheasti, että se vapautettiin.

Hiltusen huomion kiinnitti se, että vasalla vasen korva oli luppakorva. Hän kertoo, että se ei ole kauriille tyypillistä.

– Toivottavasti joskus vielä tulee kyseinen yksilö nähtyä. Sen kyllä tunnistaa helposti, niin en tule liipaisimesta puristamaan tuon yksilön kohdalla, hän tuumaa.

– Mutta joutuvat ne tulevaisuudessakin juoksemaan Sylviä karkuun. Treenaaminen jatkuu heidän kanssaan, hän naurahtaa.

Lue myös:

    Uusimmat