Max Verstappen kiivastui – Red Bullilla yllätys

Red Bullin Max Verstappen valitti tiimiradioon auringosta ja sijoittui vasta kuudenneksi formula ykkösten Azerbaidzhanin GP:n toisissa vapaissa harjoituksissa Bakussa.

Matalalla ollut laskeva aurinko aiheutti Verstappenille näkyvyysongelmia, jotka hän teki myös tiettäväksi tiimiradiossa toisten treenien aikana.

– Kärsin paljon näkyvyydestä, en pysty näkemään paskaakaan tämän auringon kanssa, Verstappen laukoi.

MM-sarjaa johtava alankomaalaistähti ajoi harjoituksissa mutkan kertaalleen niin pitkäksi, että hän sai autonsa pysähtymään niukin naukin ennen seinää.

Verstappen jäi harvinaisesti tulosliuskalla meksikolaisen tallikaverinsa Sergio Pérezin taakse, olkoonkin että kyse oli vain vapaista harjoituksista. Avausharjoitusten nopeimman ajan kaasutellut Verstappen sijoittui toisissa treeneissä kuudenneksi, reilut puoli sekuntia kärkiajan kellottanutta Ferrarin Charles Leclerciä hitaampana.

Katuradan metkut taitava Pérez sijoittui harjoituksissa toiseksi ja jäi vain kuusi tuhannesosasekuntia Leclercin ajasta. Ensimmäisissä harjoituksissa Ferrarin monacolaistähti oli rysäyttänyt ratavalliin.

Toisten harjoitusten kolmas oli Mercedeksen Lewis Hamilton.

Sauberin suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas löi kummissakin perjantain harjoituksissa kiinalaisen tallikaverinsa Guanyu Zhoun. Avaustreenien 14. sijaa seurasi toisten harjoitusten 15. tila.

Pérez on voittanut tällä vuosikymmenellä Azerbaidzhanin kolmesta osakilpailusta kaksi ja Verstappen yhden.

Lue myös:

    Uusimmat