Max Verstappenin leiristä paljastus: Red Bullin kriisi luultua syvemmällä

Max Verstappenin manageri-isä Jos Verstappen ei kaunistele sanojaan sättiessään Red Bullin nykyistä suoritustasoa F1-sarjassa.

Red Bull jäi viikonloppuna Hollannin GP:ssä jo viidennessä kisassa peräkkäin ilman voittoa. Sitä ennen tiimi oli vienyt nimiinsä seitsemän kisaa kymmenestä ja hallinnut sarjaa ylivoimaisesti kahden edellisen kauden ajan.

Max Verstappen taisteli toiseksi kotiradallaan Zandvoortissa, mutta kärsi lähes 23 sekunnin tappion kisan voittaneelle McLarenin Lando Norrisille. Verstappenin leirissä tunnelma oli matalalla.

– Yli 20 sekuntia on valtava pettymys. Maxilla ei ollut missään vaiheessa mahdollisuuksia voittaa, isä Jos Verstappen jyrisi saksalaislehti Bildille.

Verstappen johtaa MM-sarjaa yhä 70 pisteellä ennen Norrisia ja vie mitä todennäköisimmin neljännen peräkkäisen maailmanmestaruuden, mutta valmistajien sarjassa Red Bull johtaa enää 30 pisteellä.

Red Bullin ongelmat alkoivat samoihin aikoihin, kun Kansainvälinen autoliitto FIA aloitti tutkimaan tallin huhujen mukaan sääntöjenvastaista jarrujärjestelmää. Kesätauolla FIA kielsi kaikki jarruratkaisut, jotka vaikuttavat etu- tai takapyörien väliseen jarrubalanssiin.

Jos Verstappenin mukaan Red Bullin ottamien taka-askelien syyt ovat kuitenkin paljon syvemmällä.

– Tuo ei ole yllättävää, kun menet auton kehityksessä taaksepäin. Ei sitä voi enää kuorruttaa sokerilla. Tilanne on vakava, Verstappen kommentoi.

– Ehkä minun ei pitäisi sanoa tätä, mutta sanon silti: fakta on, että jos täytyy palata kauden alun autoon, se kertoo jo kaiken, hän vihjaisi De Telegraaf -lehdelle.

Manageri-isä on painostanut Red Bullia ja sen tallipomoa Christian Horneria ennenkin. Mikäli tulokset eivät tästä parane, ovat hollantilaiskuskin leirin välit talliinsa koetuksella.

– Max tekee kaiken minkä voi, mutta hänellä ei ole kalustoa, jolla voi tuoda tulosta. Oli jo poikkeuksellista, että hän ylsi aika-ajossa toiseksi, Jos Verstappen sanoo,

– Max ei ole iloinen tällaisesta autosta. Nyt se on kiinni Hornerista, että hän saa tiimin takaisin raiteilleen.

– Heillä ei vain ole homma hallussa tällä hetkellä. Minusta heidän täytyisi ottaa kunnolla katse peiliin, Verstappen kritisoi.

Lue myös:

    Uusimmat