Raivostunut Max Verstappen antoi palaa

Koko Italian F1-viikonlopun alakynnessä kilpailijoihinsa nähden ollut Max Verstappen ei säästellyt Red Bullia kritiikiltä.

Verstappen jäi lauantain aika-ajossa seitsemänneksi ja onnistui vain Mercedeksen George Russellin kokemien vastoinkäymisten ansiosta nousemaan sunnuntain kisassa kuudenneksi.

Red Bull ei pysynyt voittoon ajaneen Ferrarin Charles Leclercin lisäksi myöskään McLarenin tai Mercedeksen kyydissä.

Kesällä tapahtunut käänne yli kahden vuoden dominoinnin jälkeen on ollut Red Bullille dramaattinen pudotus. Verstappen johtaa yhä kuljettajien MM-sarjaa selvällä 62 pisteen marginaalilla Lando Norrisiin, mutta valmistajien pistetaulukossa McLaren on hiipinyt jo kahdeksan pinnan päähän.

Max Verstappenin leiristä on kuulunut viikkojen kuluessa yltyvää kritiikkiä Red Bullin takaperin kääntynyttä kehitystyötä kohtaan.

– Olen sanonut paljon, ja nyt on tiimin aika tehdä autoon paljon muutoksia, koska olemme käytännössä menneet dominoivasta autosta ajokelvottomaan autoon kuuden tai kahdeksan kuukauden aikana, Verstappen tykitti Motorsport Weekin mukaan.

– Se on minusta erittäin outoa. Auto täytyy kääntää ylösalaisin.

Kyse ei ole enää auton soveltuvuudesta eri radoille. Red Bull häviää kaikissa kisoissa kilpailijoilleen.

– Ihan sama, missä olemme. Olemme huonoja kaikkialla, joten tarvitsemme paljon muutoksia, Verstappen tuskaili.

– Viime vuonna meillä oli mahtava auto, joka oli kaikkien aikojen dominoivin auto, ja olemme käytännössä tehneet siitä hirviön.

Nykyisellä menolla Red Bull tulee Verstappenin mukaan menettämään valmistajien MM-tittelin.

– Tällä hetkellä molemmat mestaruudet eivät ole realistisia voittaa.

Lue myös:

    Uusimmat