McLaren jätti valituksen: "Olimme yhteydessä kilpailunjohtoon"

McLaren-talli ilmoitti tiistaina jättäneensä virallisen valituksen Lewis Hamiltonin Belgian GP:ssä saamasta aikarangaistuksesta, joka pudotti hänet ykkössijalta kolmanneksi.

Tuomaristo katsoi Hamiltonin hyötyneen shikaanin oikaisemisesta ohittaessaan Kimi Räikkösen ja antoi McLaren-kuskille kilpailun jälkeen 25 sekunnin aikasakon. Brittikuski päästi Räikkösen takaisin edelleen shikaanin oikaisun jälkeen mutta ohitti suomalaisen välittömästi sen jälkeen.

McLarenin jättämä valitus menee Kansainvälisen autoliiton FIA:n vetoomustuomioistuimen käsiteltäväksi. FIA:n on tosin ensin päätettävä, onko McLarenilla edes oikeutta valitukseen.

McLarenin toimitusjohtaja Martin Whitmarsh väittää tallin olleen yhteydessä kilpailunjohtoon heti sen jälkeen, kun Hamilton oli suorittanut kyseenalaisen ohituksensa Räikkösestä.

- Pyysimme kilpailunjohtoa vahvistamaan, että he ovat tyytyväisiä tapaan, jolla Lewis päästi Kimin takaisin ohitseen. He vahvistivat kahteen kertaan, että sijoitus luovutettiin takaisin hyväksyttävällä tavalla. Jos kilpailunjohto olisi heti ilmaissut huolensa Lewisin toiminnasta, olisimme neuvoneet Lewisia päästämään Kimin takaisin ohitseen toisen kerran, Whitmarsh perusteli.

(MTV3-Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat