McLarenin Lando Norris paalulle Singaporessa, Verstappen taipui – Ferrarin Sainz ajoi seinään

Formula ykkösten huomisessa Singaporen gp:ssä paalupaikalta starttaa McLarenin Lando Norris. Hän kukisti aika-ajoissa Red Bullin Max Verstappenin 0,203 sekunnilla. Mercedeksen Lewis Hamilton oli kolmas ennen tallitoveriaan George Russellia.

Aika-ajojen ratkaisevaan kolmanteen osioon draamaa toi Ferrarin Carlos Sainzin ajautuminen radalta ja törmäys ratareunukseen. Sainz käveli autosta omin voimin.

Verstappenin hallintaa viime aikoina murentanut Norris otti kauden viidennen paalunsa. Hän on kaventanut Verstappenin etumatkan MM-pisteissä 59 pisteeseen ja pääsee sunnuntain kisaan jälleen Red Bull -tähden edellä.

– Tein hommani, katsotaan mihin huomenna pystytään, Norris tiivisti ratahaastattelussa BBC:n mukaan.

– Kisasta vaikea sanoa, Singaporessa voi tapahtua paljon. Ainakin meillä on nyt mahdollisuuksia, totesi puolestaan Verstappen.

Sauberin Valtteri Bottas jäi aika-ajoissa avausosioon. Bottas oli 19:s, ja taakse jäi vain tallitoveri Zhou Guanyu.

– Rankkaa oli, kuten tulokset kertovat. Yritimme saada kaiken mahdollisen irti, mutta ei vain riittänyt. Tällä radalla heikkoutemme tulevat erityisesti esiin, etenkin yhden kierroksen vauhdissa, Bottas totesi tallin tiedotteessa.

– Toivotaan kisasta parempaa, jahdataan mahdollisimman hyvää tulosta. Jatketaan taistelua ennen kauden minibreikkiä (taukoa ennen Singaporen jälkeen ajettavaa USA:n gp:tä), ja tuolla breikillä voimme taas koota voimia ja keskittyä parantamaan kohti tulevaa.

Lue myös:

    Uusimmat