Mediajätti julkaisi massiivisen F1-uutisen – ilmeisesti vahingossa

Andrea Kimi Antonelli, 18, korvaa Ferrarille siirtyvän Lewis Hamiltonin ensi kaudella Mercedeksen F1-tallissa. Näin uutisoi yhdysvaltalainen mediajätti ESPN – tosin mitä ilmeisimmin vahingossa ja päivää liian aikaisin. 

ESPN:n otsikkolistaukseen ilmestyi tänään Suomen aikaa puoli kahdeksan aikaan uutinen, jossa todetaan lyhyesti ja ytimekkäästi, että "teini Antonelli korvaa Hamiltonin Mercedeksellä".

Kyseisessä artikkelissa ei kuitenkaan ole minkäänlaista tekstisisältöä, ainoastaan yhteiskuva Antonellista ja tallipäällikkö Toto Wolffista. Kuvatekstinä on edellä mainittu otsikko sanasta sanaan toistettuna.

Sama otsikko on ilmestynyt pari minuuttia ESPN:n alkuperäisen julkaisuajankohdan jälkeen myös uutispalvelu GP Todayhin. Sen uutisvirrassa näkyy lisäksi sama ESPN:n käyttämä kuva, mutta myös lyhyt ingressi:

"Italialaisteini Andrea Kimi Antonelli korvaa Lewis Hamiltonin Mercedeksellä vuonna 2025, talli vahvisti lauantaina."

Mercedekseltä lienee siis tulossa tiedote asiaa koskien huomenna, Italian GP:n aika-ajopäivänä. Ajankohta on sikäli erittäin osuva, että Antonellista on tulossa F1-sarjan ensimmäinen italialaiskuljettaja sitten Antonio Giovinazzin, joka ajoi Alfa Romeolla Kimi Räikkösen tallikaverina vuosina 2019–2021. Ennen sitä italialaisväriä pitää hakea niinkin kaukaa kuin kauden 2011 päätösosakilpailusta, jossa mukana olivat Jarno Trulli ja Vitantonio Liuzzi.

F1:ssä on yleisesti tapana, että esimerkiksi kuljettajasopimuksia koskevia tiedotteita vuodetaan tutuille mediakumppaneille jo etukäteen, mutta tiedot saa julkaista vasta sen jälkeen, kun talli on itse tiedottanut asiasta.

Vuonna 2019, vain 12-vuotiaana Mercedeksen kuljettaja-akatemiaan liittyneen Antonellin nousua ensi kaudeksi ykkösiin ja George Russellin rinnalle Mercedekselle on pidetty enemmän tai vähemmän varmana asiana jo pidempään. Uutinen on silti mittaluokaltaan massiivinen, sillä Hamiltonin, seitsenkertaisen maailmanmestarin, korvaajaksi ei ketä tahansa kelpuuteta.

Muun muassa Wolff tarjosi asiasta taas yhden vihjauksen aiemmin tänään sen jälkeen, kun Antonelli oli ajanut ensimmäistä kertaa urallaan F1-autoa virallisessa GP-sessiossa. Antonelli nähtiin Monzassa normaalisti Russellin ajaman Mercedeksen ratissa ensimmäisissä harjoituksissa.

 

 

Lue myös:

    Uusimmat