Metallin Aalto: Neuvotteluissa päästy jo pitkälle

Riku Aalto
Lehtikuva
Julkaistu 03.06.2016 10:24

MTV UUTISET - STT

Metalliliiton puheenjohtajan Riku Aallon mukaan neuvotteluissa Teknologiateollisuuden kanssa päästiin jo pitkälle viime yönä.

Neuvotteluratkaisua ei kuitenkaan vielä ole, vaan neuvotteluita jatketaan puoli yhdeltätoista Etelärannassa. Jonkinlainen päätös pyritään hänen mukaansa saamaan kello 12:een mennessä, jolloin liiton hallitus on koolla.  

– Eihän me sinne mentäisi, ellei me uskottaisi asiaan. Totta kai meillä on tavoitteena se, että neuvottelutulos saadaan, Aalto sanoi.  

Muutama kohta sopimuksessa on hänen mukaansa yhä auki.  

Aalto kertoi tilanteesta mennessään SAK:n hallituksen kokoukseen. SAK:n puheenjohtajan Lauri Lylyn mukaan järjestön hallitus pyrkii tekemään päätöksen kilpailukykysopimuksesta huolimatta siitä, että muun muassa Metalliliiton ja Palvelualojen ammattiliiton kantaa ei vielä tiedetä.  

Aallon mukaan neuvotteluissa on puitu pitkään hiertänyttä kysymystä työajasta.  

– Meillä on niin paljon erilaisia työaikamuotoja, että tämä ei ole mikään yksinkertainen harjoitus, Aalto sanoi.  

Metalliliiton lopullista kantaa kilpailukykysopimukseen joudutaan odottamaan aina 10. kesäkuuta saakka, jolloin liiton valtuusto on koolla.

Ratkaisu kiinni useista palasista

Palvelualojen ammattiliiton puheenjohtajan Ann Selinin mukaan liiton on vaikeaa tehdä päätöstä kilpailukykysopimuksesta, jos Metalliliiton kantaa ei tiedetä. Selinin mukaan liiton hallitus joutuu hyvin todennäköisesti odottamaan Teknologiateollisuuden ja Metalliliiton ratkaisua.

PAMin hallitus on koolla kello 13. Selin toivoo, että Metalliliitto ja Teknologiateollisuus pääsisivät ratkaisuun tämän päivän aikana.

Metalliliiton tavoin PAM ei aio äänestää, jos SAK:n hallitus joutuu äänestämään kannastaan kilpailukykysopimukseen. Selin arvioi tilannetta mennessään SAK:n hallituksen kokoukseen.

SAK:n Lylyn mukaan järjestön hallitus aikoo keskustella ensin maan hallituksen toimista ja arvioida sen jälkeen sopimuksen kattavuutta. Maan hallituksen toimet vaikuttavat hänen mukaansa riittäviltä. 

Tuoreimmat aiheesta

Yhteiskuntasopimus