Nuori raiskasi ja hyväksikäytti ala-asteikäistä törkeästi hyväksi – yli vuosikymmen sitten tehdystä rikoksesta vasta nyt pitkä tuomio

Nuori mies raiskasi ja käytti hyväkseen lasta kahden vuoden ajan, mutta sai tuomion teostaan vasta yli 15 vuotta rikosten jälkeen. Miehen rikokset kohdistuivat kahteen lapseen.

Teoista vakavimman nuorukainen teki ollessaan 15–17-vuotias. Tuolloin hän oli jopa kymmeniä kertoja sukupuoliyhteydessä 9–12-vuotiaan lapsen kanssa.

Seksuaalirikokset tapahtuivat vuosina 2006–2008, mutta ne paljastuivat vasta vuonna 2022, kun toinen uhreista teki rikosilmoituksen.

Uhreille kymmenien tuhansien korvaukset

Vuonna 1991 syntynyt 32-vuotias mies tuomittiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa nuorena henkilönä tehdyistä törkeän lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, raiskauksesta ja lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet tuomittiin yhteensä 7 vuoden 4 kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Tuomiossa otettiin huomioon miehen nuori ikä tekoa tehdessä sekä tekoympäristöön ja teko-olosuhteisiin liittyviä seikkoja. Tuomiossa huomioitiin myös teosta kulunut pitkä aika.

Hänet tuomittiin maksaman toiselle uhreista 25 000 euroa kärsimyskorvauksia, 25 000 euroa psyykkisen tilan häiriintymisestä ja 3000 euroa kivusta ja särystä.

Toiselle uhrille hänet tuomittiin maksamaan 3000 euro kärsimyksestä ja 2300 euroa kivusta, särystä ja muusta tilapäisestä haitasta.

MTV Uutiset ei kerro tuomitun nimeä uhrien tunnistamisen estämiseksi, ja koska mies on tehnyt rikokset ollessaan alaikäinen ja teosta on pitkä aika.

Muokattu kello 19: Lisätty lause uhrin tekemästä rikosilmoituksesta.

Juttua ja otsikkoa päivitetty kokonaisuudessaan ja kuva vaihdettu 28.8. kello 11.51.

Lue myös:

    Uusimmat