Nyt viimeistään on aika tarttua tiskiharjaan.
Yllä olevalta videolta voit napata vinkin lavuaarin puhdistukseen.
Vaikka roskien vieminen, imurointi ja wc-pöntön puhdistus ovat kaikki rasittavia askareita, Council of Contemporary Familiesin tuore raportti paljastaa, että kaikista kotitöistä tiskaus on se, jolla on negatiivisin vaikutus parisuhteeseen.
Ongelma piileee nimenomaan silloin, jos tiskaus jää heteroparisuhteessa useimmiten naisen tehtäväksi.
CCF:n raportti paljastaa, että verrattuna niihin naisiin, joiden kumppanit auttoivat tiskien kanssa, naiset, jotka heterosuhteissa tiskasivat useimmiten itse, raportoivat enemmän tyytymättömyyttä parisuhteeseensa. Lisäksi heidän parisuhteissa oli enemmän konflikteja, ja he myös määrittelivät seksielämänsä huonommaksi.
Shutterstock
Ne pariskunnat, jotka vaihtelivat tiskivuorojaan tai joilla oli "tee sinä ruokaa, minä tiskaan" -tyyppinen järjestely, olivat kaiken kaikkiaan onnellisempia.
Miksi tiskaus herättää niin suuria tunteita?
Tutkimusta johtanut Dan Carlson Utahin yliopistosta spekuloi, että mahdollisia syitä siihen, miksi tiskaus aiheuttaa niin suurta ärsyyntymistä, on monia.
Tiskit voivat olla kuvottavia. Vanha, homehtunut ruoka, joka on odotellut tiskaajaansa lavuaarissa, ei taatusti innosta ketään. Tiskaamisesta ei myöskään saa kehuja puolisolta, kuten vaikkapa ruoanlaitosta. Carlsonin mukaan seksielämäänkin vaikuttavaa katkeruutta voi ylipäänsä aiheuttaa se, että naisille jää usein hoidettavaksi lasten ja kumppanin jälkien siivoaminen, kun taas miehet voivat hoitaa osuteensa vaikkapa ajamalla nurmikon.
Onneksi monessa perheessä astianpesukone hoitaa homman, mutta jonkun sekin pitää täyttää ja tyhjentää!