Mies hakkasi miesystävänsä 90 iskulla kuoliaaksi Tampereella – useita tekovälineitä

Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tänään tuomionsa henrikoksesta, jossa mies puukotti miesystäväänsä kymmeniä kertoa. Oikeus tuomitsi 32-vuotiaan Toni Tapani Kankaan murhasta elinkautiseen vankeuteen.

Rikos alkoi, kun mies tuli kotiin ja löysi miesystävänsä sängyltä makoilemasta. 

Mies suuttui, repi miesystävänsä sängyltä alas ja kuristi tätä kaksin käsin ja kuulokkeiden johdolla. Tämän jälkeen hän löi uhria puisella jakkaralla useita kertoja päähän ja ylävartalon alueelle. Kun jakkara rikkoontui, mies jatkoi kumppaninsa lyömistä pään alueelle jakkaran irronneella jalalla.

Tämäkään ei vielä riittänyt sammuttamaan miehen raivoa, vaan hän haki käsiinsä mattopuukon ja hakkasi sillä uhria kaulan, rinnan ja pään alueelle. Seuraava ase oli kuorimaveitsi, jolla mies löi kumppaniaan niin ikään lukuisia kertoja.

Lopulta kuorimaveitsen terä katkesi uhrin sydämen alueelle.

Oikeuden mukaan lyöntejä oli yhteensä noin 90, pistohaavoja uhrilta löytyi noin 60.

Lopulta uhri kuoli kaulan alueen runsaaseen verenvuotoon.

Kymmenittäin lyöntejä

Oikeus piti tekoa erityisen raakana ja julmana, sillä tappaja käytti teossa montaa eri vaarallista tekotapaa. Uhriin kohdistunut väkivalta oli voimakasta.

Lisäksi uhri oli teon alkaessa sängyllä pötköllään ja hyökkäys oli hänen näkökulmastaan yllätyksellinen. Oikeus katsoi, että näissä olosuhteissa hän oli myös tekijään nähden puolustuskyvytön.

Lisäksi tekijä ja uhri olivat kihloissa keskenään, jolloin kyse oli lähisuhdeväkivallasta.

Murha tapahtui viime lokakuun lopussa. 

Syyttäjä vaati miehelle rangaistusta myös samaan kumppaniin kohdistuneesta tapon yrityksestä, joka tapahtui puolta vuotta ennen henkirikosta. Tuolloin mies kävi syyttäjän mukaan kumppaninsa kimppuun kylpyhuoneessa, löi häntä saksilla kaulaan ja kuristi suihkun letkulla.

Oikeus tuomitsi miehen pahoinpitelystä, sillä näyttö ei riittänyt todistamaan, että näin olisi tapahtunut. Mies myönsi lyöneensä kumppaniaan kolme kertaa, potkaisseensa kerran ja suihkuttaneensa tätä vedellä silmään.

Lue myös:

    Uusimmat