Mies puukotti 60 kertaa luultuaan miesystävänsä pettäneen – syytetään murhasta

Miestä syytetään miesystävänsä murhasta Tampereella viime lokakuussa.

Miehen syytetään tulleen asunnolleen, jossa miesystävä oli maannut sängyllä. Syyttäjän mukaan mies oli suuttunut, käynyt miesystäväänsä kiinni ja kuristanut tätä käsin ja kuulokkeiden johdolla. Tämän jälkeen hänen syytetään lyöneen uhria puisella jakkaralla ja sen jalalla niin, että uhri menetti tajuntansa.

Tämän jälkeen mies oli puukottanut uhria mattopuukolla useita kertoja kaulan, pään ja rintakehän alueelle. Tämän jälkeen puukotus jatkui kuorimaveitsellä siihen asti, että kuorimaveitsen terä katkesi.

Uhrista todettiin ainakin noin 60 teräaseen pistohaavaa ja alle 10 tylpällä esineellä aiheutettua ruhjehaavaa. Yhteensä syyttäjän mukaan iskuja oli noin 90. Uhrin uskotaan kuolleen kaulan haavojen runsaaseen verenvuotoon. Syyttäjä katsoo, että teko tehtiin erityisen raa'alla ja julmalla tavalla.

Miestä syytetään myös aiemmin tapahtuneista miesystävänsä tapon yrityksestä saksilla, omaisuuden vahingoittamisesta, pahoinpitelystä ja vapaudenriistosta. 

Myöntää tappaneensa pettämisluulon takia

Mies kiistää murhan, mutta myöntää syyllistyneensä tappoon. Hän kertoo luulleensa miesystävänsä pettäneen häntä juuri ja menettäneensä siksi kyvyn kontrolloida itseään.

Hän kiistää, että uhria olisi lyöty yhteensä noin 90 kertaa, vaan hänen mukaansa väkivalta oli vähäisempää. Hänen mukaansa uhri oli lisäksi tajuton kuristamisen ja jakkaralla lyömisen jälkeen. 

Mies myös toi esille, että itse ilmoitti teostaan ulkopuolisille ja selvitti tekoaan heti runsain mitoin.

Muiden tekojen osalta mies kiistää pahoinpitelyn, vapaudenriiston ja toisen kahdesta vahingonteosta. Hän kiistää myös tapon yrityksen, sillä kyse oli hänestä korkeintaan törkeä pahoinpitely. Miehen mukaan tämä tilanne oli alkanut uhrin hyökättyä hänen päälleen ja tämän haavoittuneen itse pitelemistään saksista painitilanteessa.

Syyttäjä vaatii miehelle elinkautista vankeusrangaistusta.

Lue myös:

    Uusimmat