Mies puukotti lapsensa äidin kuoliaaksi McDonald'sissa – oikeus antoi ankarimman rangaistuksen

Dimitri Allan Lindberg surmasi lapsensa äidin vakaasti harkiten ja erityisen raa'alla ja tavalla. Oikeus katsoi teon olleen murha.

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut Dimitri Allan Lindbergin, 30, elinkautiseen vankeuteen murhasta.

Mies murhasi entisen puolisonsa Helsingin Pitäjänmäessä sijaitsevassa McDonald'sissa, koska halusi tehdä heidän yhteisestä lapsestaan orvon.

Lindberg iski parikymppistä naista puukolla 13 kertaa yllättäen ja provosoimatta. Veriteko tapahtui iltakymmenen jälkeen lauantai-iltana 6. huhtikuuta 2024.

Nainen kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalle. Tilanteessa oli läsnä myös Lindbergin ja uhrin yhteinen lapsi, joka oli vasta kolmen viikon ikäinen.

Lapsi asui naisen kanssa.

Lindberg kiisi murhasyytteen ja katsoi syyllistyneensä törkeään kuolemantuottamukseen ja törkeään pahoinpitelyyn. 

Mies oli yrittänyt sopia tapaamista naisen kanssa asuntoon, mutta ilmeisesti miehen toimintaa pelännyt nainen oli saanut sovittua tapaamisen ravintolaan. Syyttäjä epäili, että nainen epäili joutuvansa ansaan. Puolustuksen mukaan kyse oli kuitenkin siitä, että uhri ei halunnut miehen uutta naisystävää kotiinsa.

Neuvonpitoa pidettiin ravintolassa pitkään, yli tunnin, jonka ajan miehen naispuolinen tuttava odotti ravintolan ulkopuolella taksikuskin autossa. Oikeudessa tuotiin esille, että nainen oli tapaamisen aikana keskustellut puhelimessa miehen entisen puolison ja toisen lapsen äidin kanssa. Tätä kerrotaan seuranneen miehen "primitiivinen raivokohtaus" ja henkirikos. 

Nainen tuomittiin suojelemisesta

Oikeus hylkäsi kahden Lindbergin avustamisesta syytetyn naisen syytteet avunnosta murhaan. 

Sen sijaan toinen heistä, 23-vuotias tuomittiin rikoksentekijän suojelemisesta. Hän piilotteli Lindbergiä asuntonsa kellarissa ja auttoi rikoksessä käyteyn puukon hävittämisessä viemällä sen taloyhtiön sekäjätesäiliöön.

Oikeus katsoi 40 päivän ehdollisen vankeusrangaistuksen oleva sopiva rangaistus.

Käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen, joten osapuolet voivat vielä valittaa siitä hovioikeuteen. 

Lue myös:

    Uusimmat