Mies tunkeutui perheen eteiseen nukkumaan, kun lapset olivat yksin kotona – ei lähtenyt hyvällä

Parikymppinen lohjalaismies tunkeutui itselleen tuntemattoman perheen kotiin nukkumaan ja äityi väkivaltaiseksi. Käräjäoikeus tuomitsi miehen ehdolliseen vankeuteen.

Erikoinen välikohtaus sattui lokakuussa 2022. Humalainen nuori mies meni sisään itselleen tuntemattoman perheen omakotitaloon ja jäi eteisen lattialle nukkumaan.

Perheen lapset olivat tapahtumien aikaan kotona keskenään. Perheen isää odottikin melkoinen yllätys, kun hän saapui kotiin. Ovella vastassa oli lattialla makaava nuorukainen.

Isä herätteli miestä ja käski tätä poistumaan. Mies ei kuitenkaan lähtenyt hyvällä, vaan alkoi huitoa käsillään ja uhitella. Hän löi perheenisää otsaan. Perheenisä soitti hätäkeskukseen.

Hetken kuluttua alkoi paini, jonka aikana perheenisä työnsi nuorukaisen pihalle ja otti hallintaotteeseen. Hän piti miestä paikallaan, kunnes poliisit tulivat.

Räyhäkkäässä humalassa ollut tunkeutuja puri ja raapi. Lapset joutuivat todistamaan isälleen tehtyä väkivaltaa vierestä. Myös yksi lapsista soitti hätäkeskukseen ja kertoi eteisessä riehuvasta miehestä. 

Muisti meni

Kuulusteluissa nuorukainen kertoi, ettei muista tilannetta. Hän muisti kuitenkin painineensa jonkun talon pihamaalla. Hän vakuutti, ettei se ollut hänen tapaistaan. Hän kertoi, että luuli menneensä kaverinsa luokse.

Oikeuteen mies ei vaivautunut paikalle. Asia käsiteltiin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa ilman hänen läsnäoloaan.

Perheen isä kertoi, että tapahtunut aiheutti turvattomuuden tunnetta. Hän ei ollut kuvitellut, että hänen kotinsa voisi tulla tunkeutumisen kohteeksi. Tilanne oli herättänyt myös huolta lapsista, jotka olivat tapahtumien aikaan kotona ilman aikuista.  

Käräjillä kuultiin todistajia ja kuunneltiin hätäkeskuspuhelut. Nuorukaisen syyllisyydestä ei jäänyt epäilystä.

Vuonna 2000 syntynyt mies tuomittiin kotirauhan rikkomisesta ja pahoinpitelystä 25 päivän mittaiseen ehdolliseen vankeuteen.

Mies velvoitettiin maksamaan pahoinpitelemälleen perheenisälle vahingonkorvauksia yhteensä noin 2 000 euroa. Perheen lapsille aiheuttamastaan pahasta mies joutuu maksamaan 1 300 euroa kullekin. Lisäksi hän joutuu hyvittämään vastapuolen oikeudenkäyntikuluja. 

Tuomio ei ole lainvoimainen, eli siihen voi hakea muutosta hovioikeudesta. 

Lue myös:

    Uusimmat