Mihin matkailla Suomessa kesällä? Katso lista salaisista helmistä

Kiinnostavia kotimaan lomakohteita, joita kaikki eivät ole vielä löytäneet! 8:16
Missä muualla Suomessa kannattaa matkailla tänä kesänä? Katso koko listaus yllä olevalta videolta!

Kiinnostus kotimaan matkailua kohtaan jatkuu yhä, sillä tuoreen kyselyn mukaan jopa lähes 70 prosenttia suomalaisista aikoo matkailla kesällä pääasiassa vain Suomessa. Viiden jälkeen -ohjelma listasi paikkoja, jotka eivät vielä jokaisen tuntemia, mutta ehdottomasti vierailun arvoisia.

Kesäinen Suomi on monen suosikkimatkakohde, eikä suotta. 

Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksen huhtikuussa tekemästä kyselystä selviää, että yhä useammat suuntaavat kesällä kotimaan kaupunkilomalle. 

– Kotimaan rakkautta halutaan osoittaa matkailemalla, sitä halutaan osoittaa ympäristöä suojelemalla ja ostamalla lähituotteita, toteaa Suomen Matkailuorganisaatioiden yhdistyksen puheenjohtaja Susanne Rasmus MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. 

Viiden jälkeen -ohjelman lähetyksessä esiteltiin myös muutama suomalainen matkakohde, jotka eivät ehkä ole vielä kaikkien tuntemia, mutta varmasti vierailun arvoisia. 

Vinhan kirjakauppa

Vuonna 1903 perustettu Vinhan kirjakauppa sijaitsee Ruovedellä. Vinhan kirjakauppa on enemmän kuin kirjakauppa: pieneen kulttuurikeskukseen kuuluu myös kahvila ja muutama majoitushuone.

Petäjäveden vanha kirkko

Petäjäveden vanha kirkko on vuosina 1763–1765 rakennettu puukirkko. Kirkko on säilyttänyt alkuperäisen ulkoasunsa ja sisustuksensa, ja se kuuluu myös Unescon maailmanperintöluetteloon.

Ulko-Tammion saari

Suomenlahdella sijaitseva Ulko-Tammion saari on tehnyt poikkeuksellisen päätöksen: sitä markkinoidaan puhelinvapaana saarena. Tuon puhelinvapaan alueen tavoitteena on inspiroida matkailijoita viettämään digilaitteetonta laatuaikaa luonnossa. Saaren sotahistoriasta muistuttavat muun muassa bunkkerit ja miehistösuojaksi tarkoitettu luola.

Missä muualla Suomessa kannattaa matkailla tänä kesänä? Katso koko listaus artikkelin yllä olevalta videolta!
 

Lue myös:

    Uusimmat