Mikä ihmeen F-Liiga? Nimeään vaihtanut huippusarja tähtää salibandyn omaksi NHL:ksi – "Ei ole mitään syytä, miksi emme voisi olla sillä tasolla"

F-Liiga, salibandy
Lehtikuva
Julkaistu 20.05.2020 17:44
Toimittajan kuva
Riku Hellanto

riku.hellanto@mtv.fi

@RikuHellanto
Toimittajan kuva

Kasperi Kunnas

kasperi.kunnas@mtv.fi

@kaustoFI

Salibandyliiga tunnetaan tästä eteenpäin nimellä F-Liiga. Nimen ja brändimuutoksen myötä kuvaan astuvat myös uudet kunnianhimoiset tavoitteet liigan suosion kasvattamisesta jopa kansainvälisellä tasolla.

Salibandyliiga ilmoitti keskiviikkona vaihtavansa nimensä F-Liigaksi. Uuden nimen myötä myös sarjan logo sai täysin uuden ilmeen. Uusi nimi ja brändi ovat osa suomalaisen salibandysarjan kunnianhimoista strategiaa.

– Toissa vuonna asetettiin tavoite, että haluamme olla maailman arvokkain ja kovin liiga salibandyn puolella 2028. Brändiuudistus on taas yksi askel siihen suuntaan, sarjan brändityöryhmään kuuluva Peter Vesterbacka kertoo.

F-Liigan tarkoitus on kasvattaa suosiotaan niin Suomessa kuin kansainvälisestikin. Menestyvän ja kiinnostavan brändin rakentaminen vaatii aikaa, ja edessä onkin vielä runsaasti polkua kuljettavaksi.

– Tässä haetaan uutta kulmaa ja myös kansainvälisyyttä. Toisaalta brändi tulee kehittymään. Brändin tarina tulee pelaajien, seurojen ja pelien kautta. Se on kuitenkin kaiken ytimessä. Fanikokemus on aina kaiken ytimessä.

– Aika harva fanittaa jotain tiettyä liigaa. Ilman joukkueita ja pelaajia ei ole mitään. Tässä on vielä paljon työtä edessä. Tämä on vasta pieni askel matkan alussa. Tämä on hyvä alku, mutta pitää muistaa, että vielä on matkaa.

LUE MYÖS: Salibandyliigan uusi nimi sai tähtipelaajilta ristiriitaisen vastaanoton – "Ei solju minun suussani"

Uusi F-Liiga on jo lyhyessä ajassa jakanut mielipiteitä. Esimerkiksi huippupelaaja Peter Kotilainen ihmetteli suuresti sarjan nimenvaihdosta. Classicin Sami Johansson puolestaan kehui uutta ideaa. Vesterbackan mukaan kaikenlaiset reaktiot ovat vain hyvästä.

– Kaikkien pahin tilanne olisi, jos ei tulisi mitään kommentteja. Se on erittäin hyvä, että tulee niin positiivisia kuin negatiivisiakin reaktioita. Tässä on aina kyse tunteista. Jos emme herättäisi mitään tunteita tai intohimoja, voisi oikeastaan pakata kamat ja lopettaa. On tärkeää herättää tunteita. Se on hyvä asia, Vesterbacka sanoo.

– Pyrimme teoilla ja tekemisellä kääntämään negatiiviset mielipiteet positiivisen puolelle. Salibandyn puolella on tapahtunut hyvää kehitystä jo pidemmän aikaa, mutta varsinkin viime vuosina ollaan menty hyvää vauhtia eteenpäin.

Vaikka tähtäin on urheilullisesti asetettu korkealle, riittää työsarkaa muillakin osa-alueilla. F-Liigan on toimittava parhaalla mahdollisella tavalla jokaisella osa-alueella niin kentällä kuin toimistonkin puolella.

– Myynti ja markkinointikin on otettava tosissaan. On ihan turha tehdä maailman parhaita juttuja, jos muut eivät tiedä siitä. Me olemme vielä aika nuori laji verrattuna aika moneen muuhun. Meillä on aika paljon vapautta tehdä uusilla tavoilla, kun ei ole satojen vuosien historian painolastia.

F-Liigasta salibandyn NHL?

F-Liigan tavoitteena on olla koko salibandymaailman kiinnostavin ja paras liiga vuoteen 2028 mennessä. Uuden nimen saanut sarja panostaa myös kansainväliseen näkyvyyteen. Toistaiseksi työ on alkanut mallikkaasti.

– Telkkarioikeuksia saatiin kaupaksi viime vuonna Slovakiaan ja Tshekkeihin. Silläkin puolella tehdään duunia, että saadaan F-Liiga näkymään myös Suomen ulkopuolella. Tietysti pyrimme parantamaan kokemusta kaikilta osin, Vesterbacka kertoo.

Lajin ja sarjan tietoisuuden levittäminen on suuri osa F-Liigan uutta strategiaa. Ensi kaudella otteluita pelataan Tallinnassa, jos maailmalla vallitsevat poikkeukselliset olosuhteet antavat myöten. Lisäksi F-Liiga haluaa tunkea jalkaansa myös itämaisille markkinoille.

– Kansainvälistyminen on tärkeää. Ensi kaudella, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, kaikki joukkueet pelaavat vähintään yhden matsin Tallinnassa. Sitten on myös Aasia-suunnitelmia. Niitä lähdetään viemään eteenpäin, Vesterbacka paljastaa.

F-Liigan tavoitteena on vuosien kuluessa päästä koko lajin ykkössarjaksi. Salibandyn omaksi NHL:ksi.

– Ei ole mitään syytä, miksei voitaisi olla sillä tasolla. Salibandyssä Suomi ja Ruotsi kulkevat siellä kärjessä. Meidän tavoitteena on, että 2028 olemme kaikkein arvokkain ja paras liiga. Tällä hetkellä ollaan kansallinen liiga, mutta tavoite on olla ykkönen globaalisti, Vesterbacka naulaa.

Tuoreimmat aiheesta

Salibandy