Mikko Mannerin HPK-debyytille katkera loppu – "Rapatessa roiskui"

Lehdistötilaisuus: TPS - HPK 5:39
Näin HPK-luotsi Mikko Manner summasi ensimmäisen ottelunsa uudessa pestissään.

Mikko Mannerin ensimmäinen ottelu HPK:n päävalmentajana päättyi katkerasi, kun HPK hävisi TPS:lle voittomaalikisan jälkeen 5–6-lukemin.

HPK oli ennen tätä iltaa onnistunut maalinteossa seitsemän kertaa, mutta uuden päävalmentajan innoittamana joukkue takoi TPS:n verkkoon peräti viisi maalia.

HPK johti ottelua kolmesti, mutta niin vain TPS nousi joka kerta rinnalle. Lopullinen ratkaisu nähtiin voittomaalikisassa, kun Viljami Marjala ratkaisi voiton turkulaisille.

Tappiosta huolimatta HPK-luotsi Mikko Manner oli tyytyväinen uuden joukkueensa otteisiin. 

– Varmasti joukkueelta sellainen suoritus kuin odottikin. Yleensä, kun valmentaja vaihtuu, niin pelaajathan vastaavat armottomalla taistelulla ja itsensä likoon laittamisella. Hieno taistelu ja kova työmäärä, Manner kehuu lehdistötilaisuudessa.

Pelaajien into ja voitonnälkä uuden valmentajan alaisuudessa näkyi välillä myös negatiivisella tavalla kentällä.

– Rapatessa valitettavasti tänään roiskui. Muutamia turhia vastaiskumaaleja, jotka lähtivät TPS:n omalta puolustusalueelta, kun me puolustimme väärin. Kolme kertaa oltiin johtoasemassa. Tiettyä viisautta johtoasemassa pelaamiseen, vaikka halutaankin pelata aktiivisesti ja liikkua paljon. Ei ihan vielä riittänyt tällä kertaa, Manner harmittelee.

Manner palkattiin sarjan häntäpäähän valahtaneen HPK:n päävalmentajaksi maanantaina. 50-vuotias luotsi haluaa kääntää joukkueen kurssin yksinkertaisuuteen nojaten. Pelilliset hienoudet tulevat kuvaan sitten myöhemmin, kunhan joukkueen itseluottamus on saatu ensin kuntoon. 

– Puhuimme joukkueen kanssa siitä, että yritetään olla sellainen ryhmä, jolle ei tule sellaista legendaarista honeymoonia, että kun koutsi vaihtuu, he tsemppaavat pari päivää ja sitten vaivutaan synkkyyteen, vaan päinvastoin. Otetaan tästä hyvät asiat mukaan ja kehitytään yhdessä pelin yksityiskohdissa, Manner sanoo.

– Silloin, kun asiat menevät umpisolmuun ja itseluottamus on alhaalla, ei kannata yrittää tehdä asioita turhan monimutkaisesti, vaan yrittää kasvattaa itseluottamusta pienillä onnistumisilla ja sitä kautta saada lumipallo oikeaan suuntaan, Manner jatkaa.

Lue myös:

    Uusimmat