Mikko Rantanen jatkoi ilmiömäistä maaliputkeaan – komea sivallus aloitti kirin

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on hurjassa lennossa jääkiekon NHL:ssä. Rantanen on jo rikkonut oman yhden kauden maaliennätyksensä ja ilta toisensa jälkeen verkko heiluu.

New Jersey Devilsiä vastaan Colorado joutui jo 1–5-tappioasemaan toisen erän alussa, ennen kuin Rantanen herätti joukkueensa taisteluun. Rantanen ohjasi komeasti maalin kulmalta Josh Mansonin laukauksen verkkoon ja tilanteeksi 2–5.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Avalanche nousi kolmannen erän alussa Valeri Nichuskinin 5–6-osumalla jo maalin päähän. Siihen kiri kuitenkin tyssäsi, ja New Jerseyn Nico Hischier pääsi laukomaan ottelun lopussa kiekon tyhjään Avalanche-maaliin. Devils voitti ottelun 7–5. Samalla päättyi Coloradon kuuden ottelun voittoputki

Mikko Rantanen on ollut viime ottelut hurjassa vireessä. Suomalainen on takonut vähintään yhden maalin kuudessa viimeisessä ottelussa. Yhteensä tehopisteitä kuudessa pelissä on kertynyt 7+2. Rantanen rikkoi jo edellisessä ottelussa Vegas Golden Knighstia vastaan 40 maalin rajapyykin. Samalla hänestä tuli Avalanchen historian nopeimmin 40 maalia yhden kauden aikana rikkonut pelaaja, kun siihen kului vain 58 ottelua. Jos tahti jatkuu samana, latoo suomalainen tällä kaudella lähes 60 kaappia.

Heiskanen iski voittomaalin

Dallas Stars otti 4–2-voiton Arizona Coyotesista, ja suomalaiset olivat ottelussa vahvasti esillä.

Coyotes aloitti ottelun vahvasti ja karkasi 2–0-johtoon, kun Juuso Välimäki saalisti molempiin maaleihin syöttöpisteet. Roope Hintz kavensi ensimmäisen erän lopussa tilanteeksi 1–2. Tyler Seguin toi Starsin tasoihin, ja kolmannen erän alussa Miro Heiskanen laukoi ruuhkan takaa ottelun voittomaaliksi jääneen 3–2-osuman. Heiskasen edellisestä maalista oli ehtinyt kulua lähes kaksi kuukautta. Hintz puolestaan on iskenyt maaleja kovaan tahtiin. Osuma oli suomalaisen kauden 26:s.

Seguin oli ottelun hahmo saalistaen tehopisteet 2+1. Illan toisen maalinsa hän iski alivoimalla neljä minuuttia ennen loppua. Välimäki oli ottelun toiseksi paras pistemies kahdellä syötöllään.

Stars jatkaa Läntisen konferenssin kärkikahinoissa. Joukkue on kärjessä, mutta Vegas Golden Knightsilla on mahdollisuus nousta ohi, jos se saa pisteenkin Carolina Hurricanesia vastaan.