Mikko Rantanen mätti pisteputkelleen jatkoa – suomalainen joukkuekaveri pääsi vihdoin askiin

Mikä napautus! Mikko Rantaselta upea maali Ottawan verkkoon 0:46
Mikä napautus! Mikko Rantaselta upea maali Ottawan verkkoon (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Colorado Avalanche kävi tiistaina hakemassa Kanadan puolelta vierasvoiton. Mikko Rantanen takoi kaksi maalia.

Denveriläiset mättivät Ottawassa viisi maalia peräjälkeen ja ottivat isäntäjoukkue Senatorsista voiton loppulukemin 7–4.

Colorado oli toisessa erässä kaksi maalia jäljessä Ottawaa, mutta Mikko Rantasen 4–3-kavennuksen myötä kurssi alkoi muuttua.

Rantanen oli tätä aiemmin tehnyt jo ottelun avauserässä Coloradon ensimmäisen maalin, jolla suomalainen tasasi tilit vain nelisenkymmentä sekuntia Ottawan Drake Bathersonin avausosuman jälkeen.

Päätöserän alkupuolella Miles Wood toi Coloradon jälleen tasoihin, ja tämän jälkeen maaleja ropisi vieraille tasaiseen tahtiin. Colorado teki noin 11 minuutin sisällä yhteensä neljä maalia. Loppulukemat viimeisteli tyhjään verkkoon Devon Toews.

Coloradon maalilla ahkeroi suomalaismaalivahti Justus Annunen, joka torjui tämän kauden ensimmäisessä NHL-ottelussaan kaikkiaan 36 kertaa. Annunen on pelannut tällä kaudella 18 ottelua AHL:n puolella. NHL:ssä illan ottelu oli hänelle koko uran viides. Viimeksi maalivahti oli NHL-kaukalossa maaliskuussa 2023.

Suomalaisista komeimman pistesaldon tällä kaudella kerryttäneen Rantasen vyöllä on tiistaisten onnistumisten myötä 24 maalia ja 34 syöttöpistettä. Hän venytti pisteputkeaan nyt jo yhdeksänteen peräkkäiseen otteluun. Putken aikana pisteitä on kertynyt 14.

Hintz ja Lindell pistejahdissa

Dallas Stars kukisti kotonaan Los Angeles Kingsin maalein 5–1.

Ottelun avausosuman teki Dallasin suomalaishyökkääjä Roope Hintz, kun ensimmäistä erää oli takana reilut yhdeksän minuuttia. Jevgeni Dadonovin kuusi minuuttia Hintzin onnistumisen jälkeen tekemästä 2–0-maalista nappasi syöttöpisteen Esa Lindell.

Ottelun toisen erän ainoasta maalista vastasi Los Angeles, jolle maali oli samalla illan ainoa.

Päätöserässä Dallas varmisteli voittoaan tekemällä kolme maalia neljän minuutin sisään. Maalikimaran aloittaneesta Wyatt Johnstonin 3–1-osumasta kilahti syöttöpiste Hintzin tilille.

Hintzillä on kuluvalta kaudelta kasassa nyt tehot 18+22 ja Lindellillä 3+15.

Tappio oli Los Angelesille yhdeksäs kymmenen ottelun sisällä.