Mikko Rantaselta ällistyttävää jälkeä – komea loikka NHL-listalla

Mikko Rantaselle tehot 0+3 – Colorado voitti huimalla jatkoaikamaalilla 1:29
Mikko Rantaselle tehot 0+3 – Colorado voitti huimalla jatkoaikamaalilla (Video: NHL.com).

Mikko Rantanen oli tuttuun tapaan merkittävässä roolissa, kun Colorado Avalanche voitti Anaheim Ducksin perjantain ja lauantain välisenä yönä. NHL-kauden ensimmäinen voitto tuli vasta jatkoajalla, lukemin 4–3.

Rantanen, 27, on ollut sekä Coloradon että koko NHL:n tehokkaimpia pelaajia alkukaudella. Anaheimia vastaan hän takoi vyölleen taas komeat tehopisteet 0+3.

Yllä olevalla videolla kuvaa Rantasen tehoillasta sekä Nathan MacKinnonin upeasta voittomaalista jatkoajalla.

Samalla suomalainen nousi NHL:n pistepörssissä jo kolmanneksi, kun viiteen ensimmäiseen peliin hän on saalistanut kymmenen (4+6) tehopistettä. Listalla suomalaisen edellä ovat vain 11 tehopisteen Artemi Panarin ja Jevgeni Malkin.

Ensimmäinen alustus tuli 2–2-tasoitukseen toisen erän alussa, kun hän oli toisena syöttäjänä Ross Coltonin maalatessa ylivoimalla.

Kymmenen minuuttia myöhemmin Rantanen tarjoili Coltonille loistavan syötön näyttävän harhautuksen jälkeen, mistä tämä tälläsi Coloradon ensi kertaa johtoon.

Anaheim kuitenkin nousi vielä ja tasoitti pelin 3–3:een, kun pelikellossa oli enää 13 sekuntia. Coloradon venäläisvahti Alexandar Georgiyev päästi jo kauden 20. maalinsa NHL:ssä.

Jatkoajalla Nathan MacKinnon ratkaisi lopulta pitkään kaivatun voiton Coloradolle, 41 sekuntia ennen loppusummeria. Rantanen kirjasi syöttöpisteen nimiinsä.

Coloradon toinen suomalaishyökkääjä Joel Kiviranta jäi voitto-ottelussa pisteittä.