Mikko Rantanen taikoi jättitehot ja ihmesyötön – suomalainen on NHL:n kuumin pelaaja!

Colorado Avalanchen hyökkääjä Mikko Rantanen oli lauantain NHL-kierroksen suomalaishahmo. 

Rantanen keräsi peräti neljä syöttöpistettä, kun Avalanche nousi 0-3- ja 1-4-tappioasemista 5-4-jatkoaikavoittoon kotiottelussa Toronto Maple Leafsia vastaan. 

Rantanen antoi ratkaisevan syötön isäntien ensimmäiseen, kolmanteen ja neljänteen maaliin. Näistä varsinkin alustus J.T. Compherin 4-4-tasoitukseen ajassa 51.42 oli huimaa nähtävää (video alla), ja se keräsi hämmästeleviä reaktioita sosiaalisessa mediassa. 

Avalanchen nousu huipentui Devon Toewsin jatkoaikaosumaan, jonka petasivat Nazem Kadri ja Rantanen. Kyseessä oli Coloradon 11:s perättäinen voitto kotihallissa, mikä on uusi seuraennätys. 

Rantasella on kuluvalla kaudella kasassa 16+24=40 tehopistettä 28 ottelusta. Kymmenessä viime ottelussa suomalaistähden teholukema on mieletön 6+15=21, ja hän onkin ollut liigan tehokkain pelaaja tuolla ajanjaksolla (joulukuun 6. päivästä eteenpäin). 

Alla kooste Coloradon neljästä viimeisestä maalista, jotka takasivat isännille voiton. 

Muutkin suomalaistähdet tehoille

Carolina Hurricanesin Teuvo Teräväinen iski joukkueensa avausosuman (video alla) jatkoajalle menneessä kotiottelussa, joka päättyi lopulta Florida Panthersin 3–4-voittoon.

Sebastian Aho syötti Teräväisen maalin lisäksi pelin jatkoajalle vieneen tasoitusosuman. Floridan Aleksander Barkoville merkittiin ottelusta myös syöttöpiste.

Patrick Laineen Columbus Blue Jackets voitti New Jersey Devilsin maalein 4–3. Laine merkittiin ottelun avausmaalin toiseksi syöttäjäksi, kun hän rakensi poikkisyötöllä avopaikan joukkuetovereilleen.

 

Lue myös:

    Uusimmat