Mikko Rantasen juonikas maali säväytti – Coloradon supertähdeltä valtava show

Ovela ohjaus maalin kulmalta – Mikko Rantaselle pelin toinen ylivoimakihaus 0:51
Katso Mikko Rantasen ovela ylivoimaohjaus tästä (video: NHL.com).

Suomalainen NHL-kiekkotähti Mikko Rantanen naulasi Ottawa Senatorsia vastaan ylivoimalla kaksi maalia, joista toinen oli Colorado Avalanchen voitto-osuma. Vielä hurjempaa jälkeä Avalanchen 6–4-voitossa takoi joukkueen kanadalaisvirtuoosi Nathan MacKinnon.

Rantanen kaapaisi toisessa erässä hyökkäysalueen oikealta kaistalta yläkulmaan joukkueensa 4–3-johtomaalin, eikä Senators-maalivahti Joonas Korpisalo ehtinyt reagoimaan ajoissa (video alla).

Mikko Rantanen naulaa vuorenvarmasti – yläkulmatälläys ylivoimalla 0:36
Mikko Rantanen naulaa yläkulmatälläyksen ylivoimalla (video: NHL.com).

Kolmannessa erässä Rantanen viimeisteli pelin toisen ylivoimamaalinsa yllätettyään Korpisalon ovelalla, sähäkkäliikkeisellä ohjauksellaan maalin kulmalta, MacKinnonin esityöstä.

Katso video Rantasen juonikkaasta ylivoimaohjauksesta ylälaidan videolta.

Kanadalainen supertähti MacKinnon paukutti peräti viisi tehopistettä noteerauksella 4+1. Kaksi MacKinnoninkin tekemistä maaleista syntyi ylivoimalla, yksi puolestaan ottelun sinettinä tyhjään rysään.

Korpisalon saldona oli viisi päästettyä maalia ja 33 torjuntaa.

Rantanen venytti pisteputkensa kuuden ottelun mittaan. Hän on latonut kyseisiin peleihin peräti 11 (5+6) tehopistettä.

Tämän NHL-kauden 33 pelissään Rantanen on summannut 42 (17+25) tehopistettä.

MacKinnon on joukkueen pörssikärkenä ja koko NHL:n pistepörssin kakkosena lukemilla 18+35=53.