Miksi rehkiä hikisenä salilla? Nettitreenaamisen suosio jatkaa kasvuaan – "Jäin ihan koukkuun heti"

5:23img
Nettitreenipalveluiden suosio räjähti korona-aikana – palveluntarjoajien määrä kasvanut ja treenit monipuolistuneet
Julkaistu 29.07.2020 20:39
Toimittajan kuva

Raija Kantomaa

raija.kantomaa@mtv.fi

@RaijaKantomaa

Nettitreenipalvelut löivät läpi vauhdilla koronakeväällä, kun ryhmäliikunta ja salit menivät kiinni. Palveluntarjoajien määrä on kasvanut ja laji tarjonta monipuolistunut.

Nettitreenaaminen näyttää monipuolistaneen jo liikuntaa harrastaneiden lajeja etenkin erilaiset kehonhuoltotreenit ja palauttavat treenit kuten jooga ovat olleet suosittuja.

Koronakeväänä käynnistynyt MyBnB Live -facebook ryhmän treenisivusto on laajentunut You Tubeen. Ryhmässä treenaajia on jo 75 000. Yksittäisillä treenitallenteilla on päivittäin 10 000 käynnistystä.

Livetreenit monipuolistivat tehotreenejä tehneen espoolaisen Anna Heiliön harrastuksen ja innostivat koko perheen treenaamaan.

– Kokeilin aikoinaan nettitreenaamista, mutta se tuli mukaan arkeen vasta keväällä. Nyt olen ihastunut kehonhuoltotreeneihin, jotka on superhyviä. Älysormukseni kertoo, että palautuminen on parantunut. Treenaan netin kautta kolmisen kertaa viikossa, sanoo Heiliö.

Uusia harrastajia liikuntaan

Ilmaisista nettitreeneistä ovat innostuneet myös uudet harrastajat. My body&balancen toimitusjohtaja Tiina Veijonen ideoi keväällä ryhmän ja halusi treenien olevan ilmaisia, koska olisi ollut väärin rahastaa niillä. Veijoselle hyvinvointi ja treenit ovat lähellä sydäntä, niinpä hän hankki sponsorit tukemaan toimintaa, joten treenit jatkuvat ilmaisena ainakin vuoden loppuun.

– Saadaan päivittäin palautetta ihmisiltä, jotka ei ole kahteenkymmeneen vuoteen kerinnyt treenata tai kerinnyt tehdä juurikaan mitään oman arjen keskellä. Tämä on ollut monelle kick of liikuntaharrastuksen aloittamiseen, iloitsee Veijonen.

Treenaakotona.com syntyi jo muutama vuosi sitten juuri yrittäjien vauva-arjen keskellä. Kuukausimaksullisen palvelun hinta on vajaa 15 euroa. Koronakeväänä Tehy on tarjonnut kolmen kuukauden treenit jäsenilleen.

– Suurin osa asiakkaista on 30-60 vuotiaita tavallisia naisia, mutta nyt olen huomannut, että myös miehet ovat löytäneet tämän palvelun. Suunnitelmissa on tehdä jumpat myös senioreille, kertoo toimitusjohtaja Ella Kainulainen Treenaakotona.comista.

Vantaalainen Linda Heikkinen aloitti nettitreenaamiseen jo pari vuotta sitten, kun vauvakilot eivät ottaneet lähteäkseen. Nyt hän on innostanut myös miehensä treenaamaan kahvakuulaa.

– Jäin ihan koukkuun heti ja tein kaikki jumpat laidasta laitaan. Treenaan nettijumppia kolmisen kertaa viikossa. En usko, että luovun niistä, kun tarjonta ja laatu paranee vielä koko ajan, toteaa Heikkinen.

Tuoreimmat aiheesta

Koronavirus